Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Peste cinci milioane de euro pentru microîntreprinderile din Regiunea Sud-Vest
Stire din Economie publicata in 15 Mar 2008.

Microîntreprinderile din Regiunea de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia au la dispoziţie 5,52 milioane de euro, pentru care pot depune proiecte până la 16 iunie, transmite corespondentul ROMPRES.
Suma este alocată din fonduri structurale prin Axa 4 a Programului Operaţional Regional, “Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional şi local”, domeniul major de intervenţie 4.3. – “Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor”, cererea de proiecte fiind lansată pe 13 martie de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor.
Directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu, a declarat pentru ROMPRES că în acest domeniu vor fi eligibile proiectele care vizează construirea (extinderea) modernizarea spaţiilor de producţie prestare servicii ale microîntreprinderii; achiziţionarea de echipamente şi tehnologii noi, moderne, pentru activitatea de producţie, prestare servicii, construcţii a microîntreprinderii, precum şi achiziţionarea de sisteme IT (hardware şi/sau software).
“Alocarea financiară disponibilă la nivel naţional pentru această primă cerere de proiecte este de 39,43 milioane euro. Alocarea financiară disponibilă pentru Regiunea Sud-Vest Oltenia pentru această primă cerere deschisă de proiecte este de 5,52 milioane de euro. Beneficiarii eligibili în cadrul acestui domeniu de intervenţie sunt societăţi comerciale şi societăţi cooperative ce se încadrează în categoria microîntreprinderilor, conform legislaţiei în vigoare”, a spus Marilena Bogheanu.
Potrivit acestuia, finanţarea microîntreprinderilor productive şi a celor prestatoare de servicii are ca scop sprijinirea continuării procesului de restructurare şi redresare economică a zonelor aflate în declin, îndeosebi a oraşelor mici şi mijlocii, întrucât creează locuri de muncă şi au flexibilitatea necesară să se adapteze cerinţelor unei economii de piaţă dinamice.
Valoarea totală a proiectului (suma cheltuielilor eligibile şi neeligibile) este cuprinsă între echivalentul în lei a 20.000 şi 500.000 de euro.
“Contribuţia proprie minimă a solicitantului la valoarea eligibilă a proiectului reprezintă minim 30% din valoarea eligibilă a proiectului. Proiectul (investiţia) se va realiza în mediul urban”, a spus Marilena Bogheanu.
Pentru zona Olteniei, propunerile de proiecte se pot depune în fiecare zi la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest, până pe 16 iunie, ora 16,00.
Ghidurile Solicitantului pentru acest domeniul major de intervenţie este disponibil pentru consultare pe pagina web a Programului Operaţional Regional www.inforegio.ro sau pe pagina de web a ADR S-V Oltenia www.adroltenia.ro.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Descărcarea arheologică pentru autostrada Deva-Orăştie, întârziată
Stirea urmatoare: Ministrul Muncii neagă acuzele vicepreşedintei Bundestagului »
px

Stiri Asemanatoare

» Retailerii mută războiul pe terenul mărcilor proprii
» A scăzut numărul turiştilor în hotelurile bucureştene
» Cum te asiguri că nu pierzi banii de avans
» România câştigă forţă
» Mediu de afaceri mai bun în Botswana decât în România
» Petrolul şi gazele câştigate la Haga vor fi scoase la licitaţie în luna octombrie
» Adio subvenţii la motorină, carne de porc şi pasăre!
» Comerţul extern al României, în cădere liberă
» Jumătate dintre români trăiesc de azi pe mâine
» Previziunile lui Isărescu

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox