Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Doctorul Naum Ciomu, obligat la plata a 500.000 de euro către victima sa
Stire din Justitie publicata in 04 Jul 2008.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis vineri ca doctorul Naum Ciomu să-i plătească 500.000 de euro daune victimei sale, Ion Jiga.
Judecătorii au hotărât ca această sumă să fie plătită de Naum Ciomu în solidar cu Spitalul “Theodor Burghele”.
Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.
Pe latură penală, Ciomu rămâne cu pedeapsa un an de închisoare cu suspendarea condiţionată, pedeapsă dată anterior de Judecătoria Sectorului 5, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală gravă din culpă.
Pe 9 ianuarie 2006, Judecătoria Sectorului 5 îl obligase pe Ciomu la plata unor daune morale de 125.000 de euro către Ion Jiga.
În octombrie 2004, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus trimiterea în judecată a chirurgului Naum Ciomu pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală gravă din culpă, după ce a secţionat organele genitale ale unui pacient, în timpul unei operaţii de rutină.
Pe 13 iulie 2004, Naum Ciomu, medic chirurg la Spitalul “Theodor Burghele”, a efectuat manevre chirurgicale greşite în timpul unei intervenţii chirurgicale de ectopie testiculară şi i-a provocat pacientului Ion Jiga vătămări grave, care i-au pus în primejdie viaţa şi i-au produs o infirmitate fizică permanentă prin amputarea penisului.
Potrivit rechizitoriului, medicul a abordat superficial cazul şi, în condiţiile unui discernământ păstrat în momentul primei incizii, a confundat suprafaţa testiculului cu cea a corpilor cavernoşi ai penisului iar ulterior, în condiţiile unui discernământ diminuat, a realizat celelalte incizii.
În timpul procesului, au fost efectuate două expertize medico-legale, care au confirmat că doctorul avea discernământ în momentul în care a efectuat tăietura, el suferind un şoc după ce a realizat ce a făcut.
De asemenea, a fost efectuată o expertiză traumatologică a victimei, Ion Jiga, privind starea acestuia după operaţia reconstitutivă a organelor genitale afectate.
“Nu trebuie să fii expert să-ţi dai seama că victima, la cei 33 de ani ai săi, nu are o stare psihică bună. Este lipsit de funcţiile de reproducere. Lui Jiga i s-a pus o bucată de muşchi de pe mână în locul respectiv, dar care este doar de ordin estetic. Victima trăieşte un calvar continuu iar stresul este puternic. Îi este ruşine să iasă pe stradă, având în vedere că trăieşte într-o localitate rurală” – a declarat, în timpul procesului, avocatul Mihai Olariu.

Sursa: ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Rezultatele de la bacalaureat vor fi afişate sâmbătă
Stirea urmatoare: Sibiu: La volanul monopostului lui Alonso »
px

Random Posts

» Dani Oţil
» M-am săturat de intoxicarea pe care Voronin a practică
» Tobey Maguire, de la Spider Man la pilot de curse
» Curs de operator calculatoare în penitenciar
» Târg de Sfântul Nicolae, la Muzeul Ţăranului din Capitală
» Chivu rateaza petrecerea de botez a Nataliei
» Cu whisky in ceai si zece tigari pe zi, un britanic de 100 de ani jura ca nu-si simte varsta
» Fotbalistul Cosmin Contra ar putea fi cercetat de DNA
» Debitele râurilor în creştere, în următoarele 24 de ore
» Gheorghe Ştefan susţine că PNL pregăteşte epurări la deconcentrate

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox