Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Alba: Zeci de deţinuţi de la Aiud nu vor să voteze
Stire din Politica publicata in 05 Dec 2009.

Aproape 40 de deţinuţi de la Penitenciarul Aiud care îndeplinesc condiţiile legale pentru a vota duminică nu vor să-şi exercite acest drept, la polul opus situându-se 355 de persoane private de libertate care şi-au exprimat acordul de a merge la urne la alegerile prezidenţiale.

Din cele 1.152 persoane private de libertate, 394 îndeplinesc condiţiile legale pentru a vota în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, potrivit directorului penitenciarului, comisar Valentin Nazare. Dintre acestea, 355 şi-au dat acordul pentru a vota pe 6 decembrie, prin intermediul urnei speciale asigurate de Secţia de votare nr. 53 la care este arondat penitenciarul. Într-un spaţiu special amenajat din incinta penitenciarului vor fi amplasate cabinele de vot, luându-se toate măsurile pentru asigurarea caracterului secret şi liber exprimat al votului, a precizat comisarul Valenin Nazare.

În primul tur de scrutin, numărul deţinuţilor cu drept de vot a fost mai mic, respectiv 359, dintre care au votat 346, 13 refuzând.

În închisoarea din Aiud, una din cele mai mari şi mai vechi din ţară, ea fiind înfiinţată în secolul al XVIII-lea, sunt în prezent aproximativ 1.150 de persoane.

Potrivit prevederilor legale, persoanele private de libertate de cetăţenie română aflate în unităţile subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor pot vota duminică numai dacă au împlinit 18 ani şi dacă, prin hotărâre judecătorească definitivă, nu au fost condamnate la pierderea drepturilor electorale.

Sursa: Agerpres

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « BEC – rezultate finale ale referendumului
Stirea urmatoare: Ialomiţa: Numărul forţelor de ordine a fost suplimentat »
px

Stiri Asemanatoare

» Reuters: Alegerile din România arată sprijinul fragil pentru reforme
» Băişanu (PNL): Nu voi spriji pe cei care au trădat PNL
» Rezultate parţiale privind prezenţa la referendum, ora 10,00: 50,91%
» BEC – rezultate parţiale, ora 10,00: Băsescu – 32,42%, Geoană – 31,17%
» Băsescu a câştigat primul tur, la Suceava
» Dâmboviţa: Minor, prins că a votat
» Gorj: Mircea Geoană a obţinut 37,2% în judeţ
» Băsescu: O alianţă PSD-PNL riscă să ducă România cu 20 de ani în urmă
» Tulcea: PSD verifică alegătorii din secţiile speciale
» Traian Băsescu conduce cu peste două procente în preferinţele constănţenilor

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox