Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Alexandru Athanasiu: Alocaţii de stat până la terminarea liceului
Stire din Politica publicata in 31 Jan 2008.

Senatorul Alexandru Athanasiu, fost ministru al muncii, amendează ordonanţa de urgenţă 97 din octombrie 2007, prin care ar fi eliminată acordarea alocaţiei pentru copii în cazul tinerilor aflaţi încă pe băncile liceului sau ale şcolii profesionale, transmite corespondentul ROMPRES. Athanasiu consideră că este o măsură absurdă, care denotă lipsă de viziune şi de interes pentru educaţie şi pentru nevoile sociale ale românilor.

“Se creează o discriminare lipsită de raţiune, în contextul în care România acuză şi este acuzată de o rată în creştere a abandonului şcolar. În acest mod, nicidecum nu se încurajează frecventarea şcolii de către copii. Chiar dacă, din punct de vedere financiar, această alocaţie nu este consistentă, ea reprezintă un ajutor util fiecărui copil şi părinte”, afirmă senatorul.
Legea nr. 61 din 22 septembrie 1993 privind alocaţia de stat pentru copii prevedea acordarea acesteia pentru copiii în vârstă de până la 16 ani.

Pe vremea când Athanasiu era ministrul Muncii, actualul senator a introdus o modificare la această lege prin două alineate din Legea 261/31 decembrie 1998. În articolul 1, alineatul 4, era specificat că ar trebui să beneficieze de alocaţie tinerii în vârstă şi de peste 18 ani, până la terminarea cursurilor învăţământului liceal sau profesional organizate în condiţiile legii. De asemenea, în alineatul 5, tinerii prevăzuţi la alineatul 4 care repetă anul şcolar nu beneficiază de alocaţia de stat, cu excepţia celor care repetă din motive de sănătate dovedite cu certificat medical.

Athanasiu afirmă că Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului (OUG) nr. 97 din 2007 pentru modificarea şi completarea Legii 61/1993 vizează tocmai eliminarea celor două alineate introduse de el. Astfel se va acorda alocaţia de stat doar copiilor şi tinerilor până la împlinirea vârstei de 18 ani, neluându-se în considerare faptul că poate ei mai frecventează cursurile liceale.
Acest proiect a fost dezbătut în Senat şi a fost respins, urmând ca în luna februarie să se dezbată în Camera Deputaţilor, cameră decizională în ce priveşte această OUG.

Sursa: ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Dosarele pentru încredinţarea fiului poliţistului Cioacă, finalizate
Stirea urmatoare: Birchall l-ar putea da în judecată pe Adomniţei »
px

Stiri Asemanatoare

» Năstase: Grupul de la Cluj nu a făcut bine că a demisionat
» Dâncu, Rus şi Puşcaş au demisionat din funcţiile deţinute în PSD
» Năstase – la Preşedinţie, Geoană – premier
» Geoană: PSD a câştigat alegerile locale
» “Guvernul din umbră” al PSD a prezentat un raport despre eşecurile puterii
» PSD l-a lăsat pe Diaconescu singur în Bucureşti
» Miron Mitrea: Aş fi preferat ca Oprescu să nu candideze
» Mitrea şi Geoană, directori peste Antenele lui Felix
» PSD-PC: Clauză antitrădare
» PSD se aliază din nou cu trădătorul Felix

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox