Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

ANRE a cerut o majorare mai mică la preţul gigacaloriei în Bucureşti
Stire din Politica publicata in 08 Feb 2008.

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a declarat, joi, că Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a cerut o majorare mai mică a preţului gigacaloriei în Capitală decât cea propusă de Societatea Electrocentrale Bucureşti.
“Noi (Ministerul Economiei şi Finanţelor – n.red.) am luat act de solicitarea creşterii preţului gigacaloriei, urmând ca ANRE să se pronunţe. Dar, deja, ANRE a sugerat că oferta companiei nu poate fi acceptată şi se va găsi un preţ ceva mai mic”, a afirmat ministrul.
Varujan Vosganian a spus că, pentru a proteja consumatorul, de-a lungul timpului, la nivelul Ministerul Economiei şi Finanţelor (MEF) s-a făcut tot posibilul pentru absorbţia efectelor negative ale majorărilor de preţuri la gaze sau energie electrică.
“Fireşte, companiile doresc să aibă preţuri cât mai mari pentru a-şi maximiza profitul. În acelaşi timp, ANRE trebuie să armonizeze interesele companiilor cu protecţia consumatorilor şi cu regulile pieţei. (…) Ca garant al securităţii energetice a cetăţenilor, am luat act de această situaţie care nu este doar la Bucureşti, ci şi în alte zone din ţară, în care eforturile noastre de a păstra preţul la energie electrică sau la gaze, în limite rezonabile, se loveşte uneori de lipsa de iniţiativă locală în care, fie transmiterea energiei este deficitară, sunt multe pierderi în reţea, care obligă la preţuri mai ridicate, fie o parte a consumatorilor nu plătesc, îngreunează situaţia financiară a companiilor, iar ele, atunci, încearcă prin preţ să-şi salveze situaţia financiară”, a explicat ministrul.
Varujan Vosganian a mai spus că a convenit cu MIRA să se organizeze o întâlnire cu unităţile care furnizează energie termică şi ANRE.
Societatea Electrocentrale Bucureşti a cerut, încă din noiembrie, majorarea preţului gigacaloriei cu 15%.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Nouă idei pentru cadouri high-tech de Sfântul Valentin-Galerie foto
Stirea urmatoare: Implant de şold, în premieră naţională »
px

Stiri Asemanatoare

» În România nu există tradiţie democratică
» Criză politică în Kuweit
» Nouă grupare politică anti-UE în Cehia
» Radovan Karadzici a fost arestat
» Elena Băsescu nu mai candidează
» ALEGERI FĂRĂ ION ILIESCU
» Ministerul Transporturilor a solicitat 600 milioane de euro la rectificarea bugetară
» Năstase: Grupul de la Cluj nu a făcut bine că a demisionat
» Dâncu, Rus şi Puşcaş au demisionat din funcţiile deţinute în PSD
» Piedone: PD-L a votat cu PSD la sectorul 4, în interesul cetăţenilor

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox