Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Băsescu: Mogulii se învârt ca nişte rechini în jurul datei de 6 decembrie
Stire din Politica publicata in 26 Nov 2009.

Preşedintele Traian Băsescu, candidat independent susţinut de PD-L, a apreciat, miercuri, într-o declaraţie susţinută la sediul său de campanie, că primarul sibian Klaus Iohannis este susţinut de moguli, adăugând că îi vede pe aceştia ca pe nişte rechini care se învârt în jurul datei de 6 decembrie, când va avea loc al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale.

‘În mod categoric, în spatele lui sunt aşezaţi mogulii. Pentru că sunt un om care vrea să fie corect, mogulii sunt aşezaţi, dar domnul Iohannis încă nu ştie sau nu a realizat în ce se bagă. Eu îi văd pe mogulii ăştia ca pe nişte rechini care se învârt, se învârt în jurul datei de 6. Acolo li se pare lor că este prada. Aceea este data după care li se pare că, după cinci ani de neînghiţit, au de înghiţit prada pe care o aşteaptă’, a precizat Traian Băsescu.

El a afirmat că în ultimele zile au apărut în presă informaţii care se constituie într-o confirmare a ceea ce a susţinut de multă vreme.

‘Astăzi, conform declaraţiilor celor implicaţi, s-au întâlnit domnul Patriciu şi domnul Vântu, la domnul Vântu acasă, pentru a discuta, probabil, despre privatizări sau despre vânzări cumpărări’, a spus candidatul.

El a adăugat că presa a devoalat aceste întâlniri şi s-a întrebat retoric dacă aceasta este ‘transparenţa pe care o promite’ noua alianţă. Totodată, Băsescu a precizat că îl îngrijorează faptul că primul ministru propus de noua alianţă politică este ţinut în afara unor decizii importante.

‘Mă îngrijorează în modul cel mai sincer un lucru: că toate aceste decizii importante se iau în lipsa primului ministru al acestei alianţe. De ce nu l-au invitat şi pe primul ministru să discute structura Guvernului, strategia economică, soluţiile de privatizare? De ce primul ministru propus de alianţă este ţinut în afara deciziilor importante? Ce fel de independenţă va fi a primului ministru faţă de cei care iau deciziile? Se pare că într-adevăr va fi absolut independent de orice decizie’, a declarat Traian Băsescu.

El a amintit că în ziua de 13 octombrie, în care Guvernul Boc primea un vot de neîncredere în Parlament, la sediul firmei Grivco s-au întâlnit Dan Voiculescu, Ion Iliescu, Viorel Hrebenciuc, Radu Stroe, Crin Antonescu, care au discutat despre strategia politică în România, structura Guvernului şi numele primului ministru.

Băsescu a adăugat că pe 23 noiembrie, Dinu Patriciu s-a întâlnit la sediul fundaţiei sale cu Adrian Năstase, Sorin Roşca Stănescu şi Teodor Meleşcanu, iar potrivit declaraţiilor acestuia din urmă s-a discutat despre strategia economică şi programul economic al unui viitor Guvern.

‘Cred că putem să ne punem câteva întrebări. Crede cineva că la sediile firmelor acestor domni s-a discutat despre interesele cetăţenilor sau despre interesele acestor domni? Credeţi că a discutat cineva cum să îi scoată pe cetăţeni din criză? Sau au discutat cum să profite de criză domnii Voiculescu, Patriciu, Vântu? Ne putem întreba: este cinstit, este corect ca oameni politici importanţi, ca Iliescu, Adrian Năstase, Meleşcanu, Radu Stroe, Crin Antonescu, Hrebenciuc să fie convocaţi la sediul firmelor mogulilor’, a întrebat Traian Băsescu.

El a subliniat că îl consideră pe primarul Iohannis a fi un om ‘cinstit, onest, cu bună credinţă’, dar a apreciat că acesta are o oarecare naivitate faţă de propunerea care i s-a făcut.

‘Aş vrea să le dau o veste foarte proastă pentru ei. Ziua de 6 nu le va aduce bucurii, iar eu voi continua să apăr de lăcomia lor interesele românilor, indiferent cât de tare i-aş supăra şi cât de mult m-ar şicana împreună cu partenerii lor din politică în îndeplinirea mandatului. Vă asigur că sunt hotărât să nu îi las să îşi înhaţe prada’, a spus Băsescu.

Sursa: Agerpres

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Gutău (PD-L): Este posibil să avem alegeri parlamentare anticipate
Stirea urmatoare: BEC:Băsescu, câştigător al alegerilor în sectorul 2 al Capitalei »
px

Stiri Asemanatoare

» Estimări exit-poll la ora 21.00
» BEC:Băsescu, câştigător al alegerilor în sectorul 2 al Capitalei
» Neamţ: Liberalii îl preferă pe Geoană, lui Traian Băsescu
» Băsescu a câştigat primul tur, la Suceava
» Gorj: Mircea Geoană a obţinut 37,2% în judeţ
» Băsescu: O alianţă PSD-PNL riscă să ducă România cu 20 de ani în urmă
» Băsescu nu doreşte nicio alianţă politică pentru turul al doilea de scrutin
» Mehedinţi: Rezultatele definitive privind alegerea preşedintelui
» Alba: Traian Băsescu, mai multe voturi decât în 2004
» Traian Băsescu, preferat de electoratul maramureşean

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox