Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Berceanu invită DNA să se uite cu atenţie la ceea se face Orban
Stire din Politica publicata in 25 Mar 2008.

Senatorul PD-L Radu Berceanu, fost ministru al Transporturilor, a invitat, marţi, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) “să se uite cu atenţie” la ceea ce se întâmplă în Ministerul Transporturilor, deoarece, în ultima vreme, acesta “nu a făcut decât studii de fezabilitate”.
Radu Berceanu a declarat, într-o conferinţă de presă, că schimbarea traseului autostrăzii Bucureşti-Ploieşti şi creşterea valorii contractului pentru repararea Pistei 2 a Aeroportului Henri Coandă de 60 de ori “au legătură cu corupţia”, iar studiul de fezabilitate pentru construirea unui drum expres Piteşti-Craiova “nu l-a cerut nimeni, nici măcar un trafic intens”.
Potrivit lui Berceanu, faptul că, la ora actuală, se discută majorarea contractului pentru reparaţia Pistei 2 a Aeroportului Otopeni de la 3,9 milioane de euro la 60 de milioane de euro e “şi o problemă de siguranţă naţională, şi legată de invitaţii de seamă care vor veni pentru Summitul NATO, dar şi de corupţie”.
Senatorul PD-L a arătat că societăţile comerciale PACO şi ROMPREST, care realizează lucrarea, sunt firme apropiate “curentului de gândire liberal”, prima fiind “o firmă prim-ministerială”, cealaltă – “apropiată” ministrului Transporturilor, Ludovic Orban.
Radu Berceanu a afirmat că ROMPREST a ajuns în atenţia presei încă de pe vremea când fostul viceprimar Ludovic Orban, “implicat într-unul din multiplele sale accidente de circulaţie, conducea un jeep aparţinând acestei firme” şi când “a fost modificată o ordonanţă a Guvernului pentru ca primarului sectorului 1, Andrei Chiliman, să poată face curăţenie cu această firmă”.
În ceea ce priveşte firma PACO, Berceanu a spus că premierul Călin Popescu-Tăriceanu a dispus, încă în urmă cu doi ani, controale la lucrările efectuate de aceasta la Autostrada Bucureşti-Piteşti, însă “la vremea respectivă nu a spus nimic”, abia acum, la Craiova, catalogând-o ca fiind “firmă prezidenţială”.
“Pe vremea când Traian Băsescu era ministru al Transporturilor, PACO nu a lucrat în Ministerul Transporturilor. Pe vremea aceea era o firmă prea mică”, a subliniat Berceanu.
Senatorul democrat-liberal a spus că, pe vremea când era ministru al Transporturilor, a schimbat traseul unei alte autostrăzi, astfel încât aceasta urma să treacă foarte puţin pe teritoriul comunei Voluntari, deoarece primarul acesteia, Florentin Pandele, “a cumpărat terenurile din jurul traseului iniţial, împreună cu prietenii”, crescând astfel preţul acestora.
Fostul ministru al Transporturilor a arătat că, timp de un an de zile, “nu s-a făcut nimic pe acest traseu”, iar acum “băieţii cu conexiuni au schimbat din nou traseul”.
Potrivit lui Berceanu, exproprierile de terenuri pe noul traseu vor costa aproximativ un miliard de euro, în condiţiile în care pe traseul pe care s-a organizat licitaţia în perioada când era el ministru ar fi costat sub 100.000 de euro.
“Din punct de vedere legal, lucrurile sunt extrem de grave. Nu poţi schimba traseul unei autostrăzi, pe o licitaţie fără probleme, iar răspunzători sunt directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADN) şi ministrul Transporturilor. Nu se poate schimba traseul unei autostrăzi fără ca ministrul să ştie”, a mai spus Radu Berceanu.
El a mai spus că “nu sunt bani pentru autostrada Bechtel, dar sunt pentru tot felul de studii de fezabilitate”, deoarece “acestea se pot face repede, adică într-un an, cât ministrul Orban şi directorul CNADN Grecu credeau că vor mai fi la minister”.
Senatorul PD-L a arătat că studiul de fezabilitate pentru drumul expres Piteşti-Craiova a costat 12 milioane de euro, adică 120.000 de euro/km, în timp ce pentru un drum similar, Galaţi-Brăila, a costat doar 3.000 de euro/km.
Radu Berceanu a precizat că nu va depune sesizări la DNA, deoarece procurorii se pot autosesiza.
“Nu ştiu dacă tot felul de hârtii folosesc la ceva. DNA se autosesizează, uneori şi din presă. Nu neapărat e menirea mea să pun DNA la treabă, ştie singură ce are de făcut”, a afirmat senatorul PD-L.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Revista “Casa şi Biroul” îşi propune venituri de 1.000.000 de euro în 2008
Stirea urmatoare: Peste 100 comercianţi ilegali din sectorul 2, amendaţi »
px

Stiri Asemanatoare

» În România nu există tradiţie democratică
» Dragomir despre cazul Prunea: “Vom respecta decizia luată de Comitetul Executiv”
» DNA deţine o convorbire în care piteştenii îi oferă un cadou ciudat lui Prunea!
» Berceanu a schimbat încă trei directori de la CFR SA şi CNADNR
» Berceanu repetă deciziile pe care i le-a criticat lui Orban
» DNA efectuează cercetări faţă de şeful Serviciului Permise Bucureşti
» Sârbu şi Berceanu, lideri interimari ai PSD şi PD-L la Senat
» DNA a pus sechestru pe un imobil al lui Miron Mitrea
» Criză politică în Kuweit
» Nouă grupare politică anti-UE în Cehia

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox