Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Deputaţii au votat ordonanţa în favoarea evacuaţilor în urma retrocedărilor
Stire din Politica publicata in 18 Mar 2008.

Camera Deputaţilor a adoptat marţi, cu 184 voturi pentru, 61 împotrivă şi două abţineri, proiectul de lege pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă privind asigurarea fondului de locuinţe destinate chiriaşilor care au fost sau urmează a fi evacuaţi din casele retrocedate foştilor proprietari, deşi PD-L, prin vocea deputatului Petru Călian, califica, la dezbateri, proiectul ca având “iz electoral”.
La explicarea votului, deputatul PRM Marcu Tudor s-a arătat nemulţumit că au existat parlamentari care au votat împotrivă, în ciuda faptului că legea în discuţie este una din puţinele care nu ţin cont de diversele interese, ci de interesul naţional.
Proiectul legislativ a fost votat pe articole luni, singurii care s-au pronunţat contra lui fiind reprezentanţii PD-L. “Guvernul este în disoluţie şi ar trebui să vină cu propuneri mai concrete şi cel puţin mai acoperitoare”, a afirmat, la dezbaterile pe fond, deputatul PD-L Petru Călian. Ceilalţi deputaţi care au luat cuvântul în plen pe această temă au susţinut însă necesitatea unei reglementări care să-i protejeze pe chiriaşii evacuaţi din casele naţionalizate şi au anunţat că vor vota actul normativ.
“Nu am avut nicio lege, nici o ordonanţă care să lămurească situaţia celor care sunt aruncaţi din case din cauza aplicării legii retrocedărilor, pentru că cei de la primării nu aveau un act normativ. Iată că am realizat acest act normativ, le-am dat un temei legal, o soluţie ca să-şi stabilească în bugetele lor locale în fiecare an sumele necesare pentru construcţiile de locuinţe pentru acele persoane date afară din casele naţionalizate” – a spus deputatul PNL Nicolae Popa.
El şi-a exprimat mirarea faţă de poziţia afişată de PD-L pe această temă, fiind de părere că electoratul o va sancţiona. “Mă miră poziţia celor de la PD-L, că sunt împotriva acestei ordonanţe. Probabil că ei vor să ţină bătrânii afară fără să le ofere o posibilitate să-şi găsească un adăpost” – a comentat Popa.
Poziţia PSD a fost exprimată de Aura Vasile, care a apreciat că ceea ce propune Executivul prin ordonanţa supusă adoptării Camerei Deputaţilor este insuficient pentru situaţia chiriaşilor din casele retrocedate. “Este mult prea puţin ceea ce Guvernul a iniţiat în această ordonanţă faţă de nevoile şi necazurile pe care le-a creat Legea 247, o lege de dreapta, care a nemulţumit de foarte multe ori”, a afirmat Aura Vasile. Ea a adăugat că PSD va vota proiectul de lege, dar că se aşteaptă ca Executivul să facă mai mult pentru această categorie de oameni.
În favoarea proiectului de lege s-au pronunţat şi conservatorii, prin vocea deputatului Lia Ardelean. “Ordonanţa este binevenită. (…) Dacă nu se demarează nici măcar aceste lucrări pentru construcţia de locuinţe, situaţia va fi mult mai tragică, pentru că persoanele care sunt evacuate cresc la număr pe zi ce trece” – a declarat Ardelean.
Reprezentantul Guvernului a arătat că ordonanţa a fost pusă deja în aplicare şi efectele ei încep să se facă simţite. După cum a afirmat acesta, anul trecut au început să se construiască, în baza reglementării Executivului, 2.900 de unităţi locative, din care 200 au fost date în folosinţă, urmând ca anul acesta să fie recepţionate încă 1.400.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Documentaţia aferentă negocierilor cu Nokia, cerută de DNA
Stirea urmatoare: Deputaţii au votat pentru zile libere de Rusalii »
px

Stiri Asemanatoare

» În România nu există tradiţie democratică
» Mii de pasageri evacuaţi din aeroportul din Bangkok
» Criză politică în Kuweit
» Nouă grupare politică anti-UE în Cehia
» Radovan Karadzici a fost arestat
» Elena Băsescu nu mai candidează
» ALEGERI FĂRĂ ION ILIESCU
» Ministerul Transporturilor a solicitat 600 milioane de euro la rectificarea bugetară
» Năstase: Grupul de la Cluj nu a făcut bine că a demisionat
» Dâncu, Rus şi Puşcaş au demisionat din funcţiile deţinute în PSD

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox