Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Guşă propune un referendum pentru problema câinilor comunitari
Stire din Politica publicata in 07 Apr 2008.

Liderul PIN, Cozmin Guşă, candidat la Primăria Capitalei, l-a criticat, duminică, pe primarul Adrian Videanu pentru declaraţia acestuia conform căreia câinii comunitari capturaţi vor fi eliberaţi şi a propus iniţierea unui referendum pentru rezolvarea acestei probleme în sensul euthanasierii câinilor sau a cheltuirii mai multor bani pentru păstrarea acestora până la moartea lor naturală, în adăposturi special amenajate.
“Dacă tot ai o asemenea problemă, nu poţi să decizi tu ca primar. Cheltuim pe câte un câine comunitar mai mult decât ne-am permite să cheltuim pentru un bolnav la spital. Se cheltuiesc fonduri aiurea. Dacă era primar responsabil venea şi spunea că este un prilej bun să dăm drumul la o consultare publică, chiar un referendum, să cuplăm mai multe teme pe acest referendum, (…) să vedem ce facem cu câinii. Cheltuim mult mai mulţi bani din bugetul bucureştenilor ca să îi strângem pe toţi să-i castrăm şi să-i creştem până mor (…) sau să-i eutanasiăm. Nu poţi să vii cu soluţia: i-am adunat, le dau drumul pe străzi din nou”, a comentat Guşă.
El susţine că soluţia lui Videanu este una “de primar iresponsabil”, iar referendumul ar fi util în ideea că există în Bucureşti, două categorii de cetăţeni, “unii care-i iau în braţe (pe câini – n. red.), alţii care i-ar ucide”.
De asemenea, Guşă l-a criticat pe primarul Capitalei şi pentru afirmaţia că Bucureştiul ar avea nevoie de mai mulţi poliţişti întrucât acesta e motivul pentru care traficul s-a desfăşurat fără probleme în Capitală pe perioada summit-ului NATO.
“Dacă soluţia domnului Videanu, după trei ani de primărie, este agenţi de circulaţie mai mulţi pe străzi pentru relaxarea traficului, atunci nu sunt decât două variante: sau ne consideră pe toţi proşti sau omul chiar e foarte şmecher”, a afirmat Cozmin Guşă, care este de părere că în oraş s-a circulat bine deoarece “mai mult de jumătate din maşinile care sunt în Bucureşti nu au circulat”.
În altă ordine de idei, Guşă a anunţat că a tipărit cinci tipuri de vederi în câteva sute de mii de exemplare, acestea urmând a fi împărţite bucureştenilor. La rândul lor, cetăţenii Capitalei le vor trimite pe adresa lui Adriean Videanu de la primărie, pentru ai oferi acestuia alte idei de afaceri după modelul “Borduriadei”, sau în cazul în care Videanu lipseşte “lui Vasile Blaga sau lui Liviu Negoiţă”.
“Domnul Videanu nu se poate dezlipi de o anumită atitudine de nepăsare pe care eu am hotărât să o taxez. Am cinci variante de vederi pe care le-am multiplicat în 300.000 de exemplare şi o să mai cheltuiesc câteva mii de euro din buzunarul meu pentru alte câteva mii de exemplare ca să-l supun pe domnul Videanu oprobiului public. Asta doresc pentru că domnul Videanu în nepăsarea şi aroganţa care îl caracterizează nu doreşte să dea un răspuns public acuzelor mele cu dovezi legate de afacerea Bordurizarea. Am demonstrat cu dovezi că domnul Videanu a făcut 244 de importuri de borduri de granit din China, că aceste borduri au fost puse în Bucureşti de către firme apropiate PD-L şi Consiliului General al Municipiului Bucureşti”, a declarat Guşă.
În vederile respective, Guşă arată ce s-ar fi întâmplat dacă Videanu ar fi făcut afaceri cu alte materiale decât cu borduri. “Într-un stil ironic, cum ne-am priceput, i-am propus dlui Videanu diverse afaceri şi am proiectat Bucureştiul într-o variantă utopică – a la Videanu. Dacă acum avem un Bucureşti bordurizat, poate că, dacă avea afaceri cu plastic, am fi avut un Bucureşti pubelizat la absurd, dacă avea afaceri cu becuri, am fi avut un Bucureşti semaforizat, iar dacă avea afaceri cu parchet, am fi avut o Capitală parchetizată”, a afirmat Cozmin Guşă.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Partidul Verde a protestat faţă de comercializarea alimentelor modificate genetic
Stirea urmatoare: Finanţare europeană pentru Muzeul Regiunii Porţilor de Fier »
px

Stiri Asemanatoare

» Iaşi: Lavinia Şandru, noul preşedinte al PIN
» Referendum pentru autonomie de Ziua maghiarimii
» Fără alcool şi câini la Sighişoara
» Sfâşiată de maidanezi pe pământul nimănui
» Olandezii vor adopta câini din Slatina
» În comuna Snagov va fi construit primul circuit Grand Prix One din România
» Poliţia se implică în rezolvarea cazului câinilor ucişi
» Taxa de monta, ridiculizata de stapanii de caini

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox