Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Guvernul a stabilit condiţiile de vânzare a locuinţelor ANL
Stire din Politica publicata in 13 Feb 2008.

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, Laszlo Borbely, a anunţat că Guvernul a aprobat normele metodologice privind vânzarea locuinţelor construite de Agenţia Naţională de Locuinţe (ANL).
Laszlo Borbely a declarat, miercuri, că normele metodologice sunt rezultatul negocierilor cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), care a acordat statului român un împrumut de 140 de milioane de euro pentru construirea caselor pentru tineri în sistem ANL.
Ministrul a explicat că tinerii care au primit în chirie o locuinţă, în urmă cu cinci ani, vor putea opta să o cumpere sau să-şi prelungească prin negociere contractul de închiriere încheiat cu autoritatea locală.
Potrivit acestuia, cei care vor vrea să-şi achiziţioneze locuinţa ANL, conform clauzei negociate cu BDCE, vor trebui să achite într-o singură tranşă valoarea acesteia.
Laszlo Borbely a spus că o locuinţă ANL va fi evaluată de specialişti, prin autorităţile publice locale, sub controlul Ministerului Dezvoltării. Acestea nu pot fi vândute mai jos de valoarea de inventar adusă la zi sau la un preţ mai mic decât 75% din preţul pieţei, conform preţurilor grilă de la notari.
O altă clauză negociată cu BDCE se referă la faptul că o locuinţă va putea fi cumpărată doar de cei care nu au venitul pe cap de familie cu 100% mai mare decât venitul mediu brut (1.550 de lei – n.r.).
Laszlo Borbely a adăugat că persoanele care vor cumpăra locuinţele nu au dreptul să le vândă în următorii cinci ani.
Ministrul a estimat că în acest an s-ar putea vinde 2.200 – 2.500 de locuinţe, iar suma colectată, de aproximativ 30-40 de milioane de euro, va fi folosită integral pentru construcţia altor apartamente.
Conform acestuia, din suma amintită, la un cost mediu de 450 euro pentru un metru pătrat la un apartament de circa 60 mp, s-ar putea construi în jur de 30.000 de locuinţe.
Ministrul Dezvoltării a mai spus că din 2001, în România, s-au construit 21.000 de locuinţe pentru tineri în sistem ANL, anul trecut au fost ridicate 2.800, urmând acest în acest an să fie finalizate alte 3.200.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Speculanţi italieni, prinşi pe stradă
Stirea urmatoare: “Ploaia Steluţelor”, o nouă emisiune produsă de Valeriu Lazarov »
px

Stiri Asemanatoare

» În România nu există tradiţie democratică
» Vânzările de mobilă, puse pe butuci
» Criză politică în Kuweit
» Nouă grupare politică anti-UE în Cehia
» Radovan Karadzici a fost arestat
» Elena Băsescu nu mai candidează
» ALEGERI FĂRĂ ION ILIESCU
» Ministerul Transporturilor a solicitat 600 milioane de euro la rectificarea bugetară
» Năstase: Grupul de la Cluj nu a făcut bine că a demisionat
» Dâncu, Rus şi Puşcaş au demisionat din funcţiile deţinute în PSD

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox