Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

PD-L: Taxa de poluare este incorectă şi discriminatorie
Stire din Politica publicata in 04 Jul 2008.

Partidul Democrat Liberal consideră că taxa de poluare este “incorectă” şi, în continuare, “discriminatorie” şi că ar fi fost mai bine ca România să aştepte elaborarea unei directive europene care să uniformizeze modul de taxare pentru statele UE.
Într-un comunicat remis presei vineri, PD-L îşi exprimă “totala dezaprobare” faţă de “amatorismul legislativ demonstrat de Guvern” în privinţa taxei de poluare.
“Dincolo de caracterul în continuare aberant al acestei taxe, aglomeraţia provocată la ghişee după intrarea sa în vigoare demonstrează că, încă odată, guvernul îşi face treaba în bătaie de joc. După ce că s-a încăpăţânat să menţină această taxă, în ciuda unui vot al Parlamentului, Executivul îi mai şi obligă pe oameni să stea la cozi inutile şi să se plimbe la nesfârşit între ghişee” – se afirmă în comunicat.
Democrat-liberalii reclamă şi faptul că Ministerul Economiei şi Finanţelor nu a emis din timp normele de aplicare a legii, astfel încât funcţionarii de la ghişee să aibă timp să se familiarizeze cu ele, precum şi faptul că nu a fost suplimentat numărul ghişeelor.
De asemenea, PD-L consideră că “ar fi fost oportună” o campanie prin care populaţia să fie informată cu privire la documentele pe care trebuie să le prezinte, evitându-se astfel cozile şi drumurile inutile. “Cazurile numeroase de cetăţeni care, deşi au plătit taxa de primă înmatriculare, au fost siliţi să o mai plătească şi pe cea de poluare demonstrează clar nepăsarea şi amatorismul ridicat la rang de politică de guvernare ale acestui Cabinet”, se spune în comunicatul citat.
“Nu putem să nu ne întrebăm: dacă Guvernul României nu este preocupat de aplicarea propriilor legi, cu ce drept le pretinde cetăţenilor să le respecte?”, conchide comunicatul, semnat de democrat-liberala Sulfina Barbu.
Executivul a aprobat, săptămâna trecută, normele de aplicare a OUG nr. 50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule. Astfel, începând cu 1 iulie, a fost instituit un nou sistem de calcul al acestei taxe. Sumele rezultate ca diferenţă între taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule şi taxa de poluare pentru autovehicule pot fi recuperate în termen de 45 de zile de la data depunerii cererii de restituire, însoţită de actele doveditoare.
Pe de altă parte, comisiile senatoriale reunite de buget, finanţe, bănci şi de administraţie publică au respins taxa de poluare prevăzută în OUG nr. 50/2008. Membrii celor două comisii au dat raport de admitere a ordonanţei, însă au amendat-o, eliminând prevederile privind instituirea taxei de poluare şi modul său de calcul şi stabilind doar faptul că se restituie integral sumele încasate din taxa specială pentru autovehicule şi autoturisme în perioada 1 ianuarie-30 iunie 2008.

Sursa: ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Sibiu: La volanul monopostului lui Alonso
Stirea urmatoare: OK Corral reprezintă muzical România la Jocurile Olimpice de la Beijing »
px

Stiri Asemanatoare

» Taxa pe sex
» Taxa de primă înmatriculare se discută după 15 ianuarie
» UE ar putea taxa dispozitivele tip smartphone
» Socialiştii români şi bulgari din PE au iniţiat reexaminarea taxei de pod Ruse-Giurgiu
» Guvernul: Deputaţii au votul decizional în privinţa taxei auto
» Sălaj: Peste 7.200 de persoane pot recupera taxa auto
» Taxa de monta, ridiculizata de stapanii de caini

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox