Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Sălaj: Peste 7.200 de persoane pot recupera taxa auto
Stire din Social publicata in 01 Jul 2008.

Peste 7.200 de sălăjeni ar putea primi diferenţa dintre taxa auto de primă înmatriculare, plătită în prezent, şi noua taxă de poluare, valabilă de la 1 iunie, transmite corespondentul ROMPRES.
“În perioada 1 ianuarie 2007 – 24 iunie 2008, peste 7.200 de sălăjeni au achitat taxa de primă înmatriculare, aceştia plătind statului în total 19,9 milioane de lei. Mai mult, doar în acest an, peste 2.000 de sălăjeni au plătit circa 700.000 de lei, bani reprezentând aceeaşi taxă de primă înmatriculare”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Sălaj, Gina Bicăzan.
Executivul a aprobat, în şedinţa de Guvern din 24 iunie, normele de aplicare a OUG nr. 50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule.
Astfel, începând cu 1 iulie, va fi instituit un nou sistem de calcul al acestei taxe şi o procedură de returnare a unei părţi din suma deja plătită de cei care au achitat taxa în baza prevederilor legii actuale.
Diferenţa dintre taxa plătită până în prezent, conform Codului Fiscal, şi taxa de poluare auto, percepută de la 1 iulie, va fi restituită în 45 de zile de la depunerea cererii proprietarilor de autovehicule doar pe baza unei documentaţii, prevăd normele metodologice de aplicare a OUG nr. 50/2008.
Cei care au plătit taxa de primă înmatriculare trebuie să depună o cerere la Trezorerie sau la administraţia financiară însoţită de documentul doveditor al plăţii taxei, copia cărţii de identitate şi a certificatului de înmatriculare a autovehiculului, precum şi să prezinte aceste acte în original, urmând ca în termen de 45 de zile taxa să fie returnată.
Organul fiscal va avea un program informatic, prin care se va calcula diferenţa de taxă, iar suma va fi rambursată în cont bancar sau în numerar.
Totodată, normele prevăd posibilitatea ca persoana nemulţumită de acordarea reducerii prevăzute de lege să poată contesta taxa ca atare, suma pe care a plătit-o sau pe care fiscul i-a spus că o are de plătit.
Normele de aplicare prevăd şi cazuri de restituire a sumelor reprezentând diferenţe de taxe plătite, aici existând două categorii. Una se referă la diferenţa dintre taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule practicată în prezent şi prevăzută în Codul Fiscal şi taxa rezultată din OUG nr. 50/2008. Cea de-a doua categorie de restituiri vizează sumele provenite din valoarea reziduală a taxei plătite.

Sursa: ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Maramureş: Turism ecologic în satele din judeţ
Stirea urmatoare: O călătorie cu “Dracula Expres” costă 10 lei »
px

Stiri Asemanatoare

» Taxa pe sex
» Taxa de primă înmatriculare se discută după 15 ianuarie
» UE ar putea taxa dispozitivele tip smartphone
» Subvenţii mărite pentru persoanele asistate
» China: aproape o jumătate milion de persoane evacuate din calea taifunului Sinlaku
» Socialiştii români şi bulgari din PE au iniţiat reexaminarea taxei de pod Ruse-Giurgiu
» Guvernul: Deputaţii au votul decizional în privinţa taxei auto
» PD-L: Taxa de poluare este incorectă şi discriminatorie
» Taxa de monta, ridiculizata de stapanii de caini

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox