Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Proiecte importante discutate, la Beijing, de preşedintele Senatului şi omologul său chinez
Stire din Politica publicata in 23 Jun 2008.

Trimisul special al ROMPRES, Georgiana Tănăsescu, transmite: Dezvoltarea relaţiilor de colaborare pe linie parlamentară, dar şi în plan executiv, dintre România şi China, este unul dintre subiectele discutate, duminică, la Beijing, de preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, şi preşedintele Comitetului Naţional al Confederaţiei Consultative Politice a Poporului Chinez, Jia Qinglin.
Dialogul a fost prilejuit de vizita oficială pe care o face, la Beijing, în perioada 21-27 iunie, o delegaţie senatorială condusă de Nicolae Văcăroiu, ca răspuns la invitaţia lui Jia Qinglin, preşedintele Comitetului Naţional al Confederaţiei Consultative Politice a Poporului Chinez.
”Am ales să mă însoţească o echipă parlamentară alcătuită din senatori de la toate partidele politice, pentru a ne implica şi noi în încheierea unor acorduri necesare pentru găsirea unei modalităţi de echilibrare a balanţei comerciale între România şi China, acorduri care ne-ar permite într-un termen mediu să penetrăm cu o serie de produse pe piaţa chineză”, a declarat Văcăroiu.
El a arătat în continuare: “Mă refer aici la acordul cadru privind agricultura, domeniul sanitar veterinar, dar şi la un acord privind forţa de muncă, mai ales în contextul actual, când, într-o serie de sectoare vitale, ţara noastră se confruntă cu o lipsă accentuată de forţă de muncă, din cauza plecării peste graniţe a celor peste două milioane de români, lăsând descoperite sectoare în domeniul construcţiilor, industriei textile, industriei uşoare, în general, dar şi în industria hotelieră. Dacă ar fi să fac un calcul, în România, am mai avea nevoie stringentă de forţă de muncă de aproape 500 000 de oameni”.
Acesta a afirmat că vede în China ‘’soluţia” la problema lipsei de personal, datorită faptului că ea deţine, în toate domeniile, forţă de muncă inclusiv calificată.
”Nu aduc doar forţă de muncă brută, ci aduc oameni care au deja o pregătire în domeniu, şi asta contează.Vrem ca un astfel de acord să se finalizeze cât mai repede, să prindă viaţă şi să-l punem în practică”, a adăugat Văcăroiu.
Un alt obiectiv discutat la întâlnirea dintre cei doi demnitari l-a constituit şi înfiinţarea în Beijing a Institutului Cultural Român, primul de acest gen din Asia.
”China are un institut apropiat de Institutul cultural, cel de la Sibiu, denumit Confucius, este un punct de plecare, ne putem lega de el. Bineînţeles că nu am pus atunci condiţii de reciprocitate, pentru că nu era cazul, dar cred eu că, având întâlniri la nivel de şefi de stat, de prim-miniştri, se poate rezolva fără probleme”, a mai spus preşedintele Senatului.
El a scos, totodată, în evidenţă împlinirea, anul viitor, a 60 de ani de relaţii diplomatice româno-chineze.
”Cu acest prilej am venit cu propunerea să facem mai multe manifestări şi în China, dar şi la Bucureşti, dar am dori să facem şi o reuniune la nivelul Senatului şi a Comitetului Naţional al Confederaţiei Consultative Politice a Poporului Chinez, sau pur şi simplu la nivelul Parlamentului cu cele două Camere care există în China. Acest lucru a fost acceptat cu mare plăcere de gazdele noastre”, a subliniat Văcăroiu.
El a amintit, de asemenea, şi despre împlinirea a 15 ani de cooperare între instituţia condusă de el şi cea din China.
Cu ocazia întâlnirii, Văcăroiu a vorbit gazdei sale despre faptul că, în România, au avut loc alegeri locale şi că, posibil, în noiembrie, va fi şi scrutinul pentru parlamentare.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Rute alternative pentru şoferii care vin dinspre litoral sau munte
Stirea urmatoare: TVR 1 şi OTV, amendate de CNA din cauza greşelilor de limba română »
px

Stiri Asemanatoare

» Senatorii au adoptat proiectul PC privind anularea taxei de primă înmatriculare
» Misiunile diplomatice vor putea autentifica înscrisuri cu caracter nepatrimonial
» Autorităţile europene, îngrijorate de proiectul Netcity
» Onţanu acuză că modernizarea Pieţei Obor e blocată de Prefectură
» Ambasadorul Canadei a recomandat deputaţilor să studieze proiectul Roşia Montană
» În România nu există tradiţie democratică
» Chinezii au ieşti la cumpărături de companii petroliere
» Criza amână proiectul Palas
» China se pregăteşte să sărbătorească tradiţionalul Anul Nou
» Criză politică în Kuweit

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox