Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Sulfina Barbu: Ministrul Mediului a blocat accesul la fondurile europene
Stire din Politica publicata in 23 Mar 2008.

Fostul ministru al Mediului Sulfina Barbu l-a criticat, sâmbătă, la Tulcea, pe succesorul său la portofoliu, susţinând că acesta nu este interesat de absorbţia fondurilor europene, transmite corespondentul ROMPRES.
Aflată duminică, la Tulcea, cu prilejul lansării candidaţilor PD-L la primăriile din judeţ, fostul ministru al Mediului Sulfina Barbu a declarat că proiectele pentru absorbţia fondurilor europene puteau fi depuse de România pe baza Planului Operaţional Sectorial încă din iunie 2007.
“Ministrul Mediului a blocat accesarea fondurilor europene. Nu este interesat de acest capitol şi nu a ieşit public să explice de ce avem întârzieri în absorbţia fondurilor europene care puteau fi accesate încă de anul trecut”, a afirmat Sulfina Barbu.
Ea a precizat că în 2007 erau programate să fie absorbite 325 milioane de euro pe proiecte de mediu, adăugând că nici în momentul de faţă nu există premise pentru absorbţia acestor fonduri.
Fostul ministru al Mediului s-a referit şi la lipsa proiectelor incluse în Master-Planul pentru dezvoltarea Deltei Dunării.
“Nu vedem nicio alocare financiară promisă şi planificată încă din anul 2006 pentru implementarea Master-Planului care nu se referă doar la un mandate de patru ani. Nu se vede nimic pe zona costieră”, a menţionat Sulfina Barbu.
Amintim că, în 2006, Institutul Naţional de Cercetare Delta Dunării a finalizat Master-Planul pentru dezvoltarea Deltei Dunării care cuprinde o serie de proiecte a căror punere în practică vizează atât îmbunătăţirea mediului, cât şi ameliorarea calităţii vieţii comunităţilor izolate din Deltă.
Printre aceste proiecte se numără şi execuţia unor lucrări de reconstrucţie ecologică, precum şi realizarea unor reţele de apă potabilă, MMDD anunţând în repetate rânduri că acordă fonduri atât pentru reţelele de furnizare a apei, cât şi pentru renaturare.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Alianţă electorală între PNŢCD şi PNG-CD pentru Capitală
Stirea urmatoare: Festivalul “Serile Teatrului Studenţesc” »
px

Stiri Asemanatoare

» Europarlamentar român solicită CE să ajute statele în accesarea fondurilor structurale
» În România nu există tradiţie democratică
» Criză politică în Kuweit
» Nouă grupare politică anti-UE în Cehia
» Numărul mediu al salariaţilor a crescut în 2007 cu 218.100 persoane
» Fonduri europene pentru găsirea extratereştrilor
» Radovan Karadzici a fost arestat
» Elena Băsescu nu mai candidează
» ALEGERI FĂRĂ ION ILIESCU
» Ministerul Transporturilor a solicitat 600 milioane de euro la rectificarea bugetară

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox