Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Toţi cei aflaţi în Piaţa Revoluţiei, în 89, riscau să fie împuşcaţi
Stire din Politica publicata in 07 Feb 2008.

Preşedintele Traian Băsescu spune că toţi cei care, în zilele revoluţiei din Decembrie 1989, s-au aflat în Piaţa Revoluţiei au ”fost supuşi riscului” de a fi împuşcaţi.
Şeful statului a abordat chestiunea situaţiei revoluţionarilor în discuţia pe care a avut-o, joi, la Palatul Cotroceni, cu Vasile Paraschiv, erou anticomunist.
”Eu am discutat cu greviştii foamei de la revoluţionari, care protestează încă din decembrie. Concluzia lor era că revoluţia a fost confiscată. Am recunoscut că am văzut Revoluţia la TV. Ca unul care a văzut la televizor revoluţia, eu cred că orice om care a fost în Piaţa Revoluţiei a fost supus riscului să fie împuşcat. Disputa asta, cine a fost în CC, cine nu a fost, pentru mine, cel puţin, pare puţin deplasată. Problema este care revoluţionari au fost utilizaţi ca masă de manevră în zilele următoare şi care au rămas credincioşi, nu au ‘marşat’ pe ‘hai, daţi-mi un avantaj şi cu asta am renunţat’, a spus Băsescu.
El a menţionat că are o listă, propusă de Consiliul care analizează o propunere de decret pentru circa 2.000 de revoluţionari, pe care o ”ţine” de aproape un an, pentru că ”mi-e foarte greu să înţeleg de ce unii trec de secretariatul acesta, alţii nu, fără nicio justificare”.
”Dacă vedeţi listele aprobate prin decret chiar în decembrie 2004, unde găseşti tot felul de oameni care numai revoluţionari nu au fost, am decis să mai aştept. E interesant să vedem cum evoluează chiar abordările între revoluţionari, între oameni care, toţi, au fost în Piaţă. Problema e că unii au crezut în ceva, alţii în altceva”, a arătat Băsescu.
Paraschiv a spus că Dan Iosif, ”când a fost numit consilier, când s-a întâlnit cu Ion Iliescu la CC, pentru ofertele pe care i le-a făcut Ion Iliescu, a cedat absolut tot”.
”Sunt unii care nu au cedat”, a completat Băsescu.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Revoluţionarii români protestează la Strasbourg
Stirea urmatoare: Zâmbetele funcţionarilor publici, răsplătite cu sporuri »
px

Stiri Asemanatoare

» În România nu există tradiţie democratică
» Criză politică în Kuweit
» Nouă grupare politică anti-UE în Cehia
» Radovan Karadzici a fost arestat
» Elena Băsescu nu mai candidează
» ALEGERI FĂRĂ ION ILIESCU
» Ministerul Transporturilor a solicitat 600 milioane de euro la rectificarea bugetară
» Năstase: Grupul de la Cluj nu a făcut bine că a demisionat
» Dâncu, Rus şi Puşcaş au demisionat din funcţiile deţinute în PSD
» Piedone: PD-L a votat cu PSD la sectorul 4, în interesul cetăţenilor

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox