Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Veveriţele americane fac obiectul unei interpelări în parlament
Stire din Politica publicata in 11 Mar 2008.

Deputatul PD-L de Covasna, Petre Străchinaru, îl va interpela pe ministrul Mediului, Korodi Attila, în legătură cu interdicţia impusă Clubului Verzilor de a popula cu veveriţe americane parcul central din municipiul Sfântu Gheorghe, transmite corespondentul ROMPRES.
Petre Străchinaru a declarat că are informaţii potrivit cărora în zona Saciova din judeţul Covasna, situată pe raza fondului de vânătoare Reci-Lisnău, au fost efectuate acţiuni de populare cu animale aduse din străinătate, cum ar fi mufloni, în timp ce veveriţelor americane nu li s-a dat autorizaţie de a fi introduse în habitatul naţional pe motiv că există prevederi legale privind interzicerea introducerii faunei străine pe teritoriul ţării.
Deputatul covăsnean cere ministrului Mediului şi Dezvoltării Durabile să explice dacă are cunoştinţă de existenţa acestei situaţii şi în baza căror aprobări au intrat aceste animale sălbatice în ţară, iar în acest context să se precizeze de ce o iniţiativă civică, asemenea celei de populare a parcurilor cu veveriţe americane, este îngrădită.
Clubul verzilor a adus în urmă cu câteva luni două veveriţe americane pe care le-a cumpărat din Germania cu circa o mie de euro, cărora intenţiona să le dea drumul în parcul central.
Preşedintele Clubului, Kelemen Laszlo, a declarat pentru ROMPRES că acestea au fost preferate veveriţelor autohtone pentru că sunt mult mai prietenoase şi dacă proiectul nu ar fi întâmpinat opoziţie atunci ar fi adus 15 exemplare.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « ASTRA Film participă la Festivalul Jean Rouch
Stirea urmatoare: Cetăţenia ar putea fi acordată de ministrul Justiţiei, proiect legislativ »
px

Stiri Asemanatoare

» Băsescu a câştigat alegerile în judeţul Covasna, relevă numărătoarea paralelă a PD-L
» În România nu există tradiţie democratică
» Criză politică în Kuweit
» Nouă grupare politică anti-UE în Cehia
» Radovan Karadzici a fost arestat
» Elena Băsescu nu mai candidează
» ALEGERI FĂRĂ ION ILIESCU
» Ministerul Transporturilor a solicitat 600 milioane de euro la rectificarea bugetară
» Năstase: Grupul de la Cluj nu a făcut bine că a demisionat
» Dâncu, Rus şi Puşcaş au demisionat din funcţiile deţinute în PSD

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox