Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Catedrala Patriarhală, închisă până în septembrie
Stire din Regionale publicata in 13 May 2008.

Catedrala Patriarhală va fi închisă până în luna septembrie pentru lucrări de restaurare a picturii, iar credincioşii se vor putea închina la moaştele Cuviosului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştilor, la Biserica “Sfântul Spiridon Nou”, unde au fost mutate duminică seara.
Catedrala va fi redeschisă la sfârşitul lunii septembrie şi resfinţită pe 27 octombrie, de sărbătoarea Sfântului Dimitrie, cu prilejul împlinirii a 350 de ani de la prima sfinţire a locaşului, a declarat, pentru ROMPRES, eclesiarhul Catedralei Patriarhale, Antim.
Costul lucrărilor de reconstrucţie efectuate la Catedrala Patriarhală este estimat la un milion de euro, fiind suportat din donaţii şi de Ministerul Culturii şi Cultelor, a afirmat părintele Antim.
Ctitorie a voievodului Ţării Româneşti, Constantin Şerban Basarab (1654-1658), biserica cu hramul “Sfinţii împăraţi Constantin şi Elena” a fost sfinţită în 1658 de patriarhul Macarie al Antiohiei şi al întregului Orient, împreună cu mitropolitul Ştefan al Ţării Româneşti şi cu episcopii de Râmnic şi de Buzău.
Sfântul locaş a fost pictat pentru prima dată în 1665, în timpul domniei voievodului Radu Leon (1664-1669), care, prin hrisovul domnesc din 8 iunie 1668, a hotărât ca mănăstirea să devină reşedinţa Mitropoliei, iar în 1925 a fost ridicată la rangul de Catedrală Patriarhală.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Succes obţinut de românii din Serbia de Răsărit la alegeri
Stirea urmatoare: Buzău: Băi cu zer pentru întinerire »
px

Stiri Asemanatoare

» A scăzut numărul turiştilor în hotelurile bucureştene
» Viaţa în Bucureşti, mai ieftină
» Primăria Capitalei vrea să cumpere 150 de troleibuze în următorii 3 ani
» Cod Galben pentru nouă judeţe şi Bucureşti
» Trupa Smokie cântă la Bucureşti
» Concert susţinut de David Bisbal la Bucureşti
» Concerte în Bucureşti oferite de PMB
» Distribuirea mandatelor în Bucureşti
» Sectorul 2 al Capitalei, fruntaş la vot
» Emir Kusturica şi The No Smoking Orchestra concertează la Bucureşti

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox