Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Sectorul 2 al Capitalei, fruntaş la vot
Stire din Alegeri 2008 publicata in 30 Nov 2008.

Până la ora 10,00 s-au prezentat la vot 3,67 din alegătorii din Bucureşti, potrivit preşedintelui BEM, Alin Vişan.

Cei mai mulţi alegători prezenţi la vot au fost în sectorul 2 – 4,34% , în sectorul 1 s-au prezentat la vot 4,15% din alegători, în sectorul 3 – 3,20%, în sectorul 4 – 3,57%, în sectorul 5 – 3,54%, iar în sectorul 6 – 3,39%.

În ceea ce priveşte incidentele, a adăugat Vişan, semnificative au fost doar două – unul în sectorul 5 al Capitalei şi unul în sectorul 2 al Capitalei.

”Am primit o sesizare a preşedintelui Secţiei 772 din sectorul 5, care ne-a informat că a permis exercitarea dreptului la vot a şapte persoane, neobservând că acestea aveau viză de flotant şi nu domiciliu. A observat acest lucru după ce persoanele respective au introdus votul în urnă. Probabil a făcut o confuzie. Preşedintele secţiei nu a fost sancţionat şi nici nu va fi sancţionat în niciun fel, pentru că nu a permis votul cu rea credinţă”, a spus Vişan.

În ceea ce priveşte incidentul de la Secţia 162 din sectorul 2, în care reprezentantul BEM a constatat că preşedintele secţiei de votare – Patriciu Chiricuţă – este minor ( va împlini vârsta de 18 ani în ianuarie 2009), Vişan a precizat că a solicitat Instituţiei Prefectului schimbarea acestuia din funcţie.

”Am coroborat informaţiile primite de la tânăr cu lista transmisă prefectului şi din acea listă rezultă că este născut la 31 ianuarie.1991. Am luat măsuri pentru înlocuirea acestuia cu locţiitorul secţiei şi am cerut Instituţiei Prefectului să solicite Tribunalului Bucureşti numirea unui nou preşedinte de secţie de votare”, a mai spus Vişan.

Potrivit lui Marian Zlotea, reprezentantul PD-L în BEM, sesizarea cu privire la incidentul din secţia 772 a fost făcută de membrii PD-L din Biroul Electoral de circumscripţie, în timp ce sesizarea privind preşedintele minor a fost făcută de reprezentanţii PNL.

Agerpres

px
px

Etichete: , , , , , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Vâlcea: Secţiile de votare, păzite de poliţişti, jandarmi şi pompieri
Stirea urmatoare: Mureş: Proces-verbal semnat ‘în alb’ la o secţie de votare din Târgu Mureş »
px

Stiri Asemanatoare

» Prahova: Preşedinţi de secţii, acuzaţi de abuz în funcţie
» Alba: SMS-uri electorale
» Începe votul în SUA şi Canada
» Braşov: Corlăţean a votat pentru un guvern puternic şi competent
» Galaţi: Ambulanţa a intervenit la două secţii de votare
» Gorj: Centenarii gorjeni şi-au exercitat dreptul la vot
» Vrancea: Modele de buletine de vot, găsite într-o maşină
» Adriean Videanu a votat pentru o clasă politică nouă
» Chişinău: Zeci de români nemulţumiţi că nu pot vota în Republica Moldova
» Mureş: Proces-verbal semnat ‘în alb’ la o secţie de votare din Târgu Mureş

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox