Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Pădure a Casei Regale câştigată în instanţă de un cetăţean
Stire din Regionale publicata in 15 Feb 2008.

Şapte hectare, inclusiv pârtia Clăbucet de la Predeal, şi 16 hectare de pădure aflate în posesia Casei Regale trebuie retrocedate în cel mai scurt timp, după ce un cetăţean din Predeal a câştigat în instanţă, la Alexandria, acest drept.
“Ioan Codleanu a depus cerere acum 10 ani la Primăria Predeal, neavând acte, doar declaraţii ale martorilor. Primăria Predeal a respins toate documentele, iar Codleanu s-a adresat instanţei. La Braşov, a pierdut peste tot, iar la Alexandria, unde a strămutat procesul, a câştigat o sentinţă definitivă şi irevocabilă, culmea, tot pe baza declaraţiilor de martori”, a declarat pentru ROMPRES subprefectul Andras Szakal.
Subprefectul a avertizat că vor începe problemele: Comisia Judeţeană pentru aplicarea Legilor fondului funciar trebuie să pună în aplicare sentinţa, pentru că, altfel, amenda este de 500 de lei pentru fiecare zi de întârziere.
“Problema este că şapte hectare afectează pârtia Clăbucet în zona de start, iar diferenţa până la 23 de hectare se găseşte în suprafaţa de pădure retrocedată Regelui Mihai. Legea spune că, acolo unde terenul este liber, legea trebuie aplicată chiar dacă este domeniu public al localităţii”, a spus Szakal.
Pentru că este vorba despre o suprapunere de terenuri, va urma o negociere între Ioan Codleanu, Casa Regală şi Primăria Predeal, iar una dintre părţi trebuie să accepte o altă variantă, susţine subprefectul.
Sursa citată a afirmat că Ioan Codleanu ar fi declarat că este dispus la negocieri, dacă i se dă de cinci ori mai mult în altă parte.
“Problema noastră este că ne pune într-o mare încurcătură, deoarece Regelui Mihai i s-au retrocedat terenurile pe acte doveditoare, cu expertize tehnice, cu suprapuneri cadastrale cu hărţi imagistice verificate de Direcţia Silvică, iar acum se vine cu o sentinţă pe o expertiză în urma declaraţiilor de martori. Dar, fiind sentinţă definitivă şi irevocabilă, trebuie pusă în aplicare”, a mai arătat subprefectul.
O altă problemă este în Poiana Braşov, unde trei persoane fizice au câştigat prin sentinţă judecătorească terenul de trei hectare de sub Complexul Sportiv Olimpic.
“Aici, din punct de vedere administrativ, nu s-a luat nicio decizie. Urmează ca, în cel mai scurt timp, Comisia Judeţeană de aplicare a Legilor fondului funciar să ia decizia de punere în posesie.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Agenda Zilei: 15 Februarie 2008
Stirea urmatoare: Jandarmii din judeţul Olt vor ATV şi ski-jet »
px

Stiri Asemanatoare

» De ce i-a lasat instanta copilul Mihaelei Radulescu
» Braşov: Camere de luat vederi pe străzile municipiului
» Braşov: Corlăţean a votat pentru un guvern puternic şi competent
» Primul transplant de rinichi făcut la Braşov
» Braşov: PNL critică modul de desfăşurare a campaniei electorale
» Braşov: Afişele electorale ale PSD, distruse de interlopi
» Braşov: A fost instalat noul prefect
» Cea mai mare sală de escaladă din ţară, la Braşov
» Braşov: Greva la societatea Construcţii Aeronautice continuă
» A patra zi de protest la IAR Ghimbav Braşov

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox