Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Raliu de snowmobile la Păltiniş
Stire din Regionale publicata in 04 Feb 2008.

Cea de-a doua ediţie a raliului de snowmobile “RedBull1000trails”, unicul de acest gen din România, va fi organizată, în perioada 22-24 februarie, la Păltiniş, au anunţat, duminică, organizatorii – Xventure Offroad România şi moto-clubul Crazy Bike Sibiu.Competiţia debutează vineri, 22 februarie, ora 19,00, cu un prolog de noapte desfăşurat pe un circuit amenajat pe pârtia “Comanda” (prima pârtie de schi din staţiune). Peste 60 de împătimiţi ai acestui sport s-au înscris deja în grila de start, iar participanţii din acest an vor reprezenta ţări precum Slovenia, Slovacia, Austria, Polonia, Cehia şi România.

Singura competiţie de acest gen din România va consta şi anul acesta în două etape zilnice ce îi vor purta pe concurenţi prin zone greu accesibile din Munţii Cindrel. Participanţii vor fi grupaţi în echipe de câte două sau trei persoane, în funcţie de clasa la care concurează: profesionişti sau amatori. Astfel, primii vor avea de parcurs aproximativ 250 de kilometri, ce va cuprinde atât porţiuni de viteză, cât şi secţiuni tehnice. Pentru piloţii de la clasa “Amatori”, traseul va avea un grad de dificultate mai scăzut, cu o lungime totală de 180 kilometri. La realizarea clasamentului final va fi luat în considerare cel mai scurt timp necesar echipei pentru a parcurge traseul de la start până la sosire. Pentru informaţii suplimentare puteţi accesa site-ul www.redbull1000trails.com

Prima ediţie “RedBull1000Trails” s-a desfăşurat în luna martie a anului trecut şi a fost câştigată de echipa Romeo Dunca şi Francois Vuillet, ambii concurenţi ai renumitului raliu enduro Lisabona-Dakar. La clasa amatori, s-au impus braşoveanul Bogdan Preda şi Costel Căşuneanu. Cei patru câştigători ai ediţiei de anul trecut vor fi prezenţi şi la startul ediţiei din acest an.Raliul “Red Bull 1000Trails” este pregătit şi coordonat de Martin Freinademetz, austriac stabilit la Sibiu, de două ori campion mondial şi de trei ori campion european la snowboarding, un sportiv care a derulat numeroase proiecte de promovare a conceptului off-road în România. Partenerii oficiali ai singurului raliu de snowmobile din ţară sunt Red Bull România şi Euronautica Motors. Parteneri media: Motociclismo, Zile şi Nopţi, Kiss FM, Sibiu Standard şi Antena 1 Sibiu.

Snowmobilul, cunoscut şi sub denumirea de skidoo sau snow scooter, este un vehicul echipat cu motor, propulsat cu ajutorul unor şenile dintr-un material foarte rezistent (kevlar) ce permit rularea pe zăpadă, iarbă, pământ şi chiar asfalt şi a cărui direcţie este realizată din două schiuri metalice. În prezent, modelele performante ajung să accelereze de la 0 la 100 km/h în mai puţin de cinci secunde şi pot atinge o viteză maximă de 280 km/h. Ridicat la rang de sport extrem, snowmobilul a câştigat rapid popularitate şi la noi în ţară. În competiţii de acest gen, snowmobilul este condus într-un mod agresiv, pe terenuri accidentate, în zăpadă mare, în păduri, pe pârtii şi piste special amenajate.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Orange are o oferta comuna cu UPC
Stirea urmatoare: Parteneriat pentru dezvoltarea turismului în Valea Jiului »
px

Stiri Asemanatoare

» Cazan: Scorul istoric al PNL la Sibiu, datorat lui Iohannis
» Sibiu: Incendiu la Muzeul de Istorie
» Sibiu: Winter Park la Bâlea Lac
» Sibiu: Noaptea Devoratorilor de Publicitate cu Raluca Turcan
» Sibiu: Festival Naţional de Muzică Folk şi Poezie
» Sibiu: Liderul PNL face campanie anti-manele
» Sibiu: Şef de campanie cu un impresionant parc auto de miniaturi
» Sibiu: Raluca Turcan îşi inaugurează linie telefonică
» Red Bull Romaniacs începe vineri la Sibiu
» Exporturile Compa au crescut cu 20 la sută, în primul semestru

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox