Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Controale privind aplicarea programului de tratament al bolnavilor de cancer
Stire din Sanatate publicata in 09 Feb 2008.

Echipe formate din reprezentanţi ai autorităţilor de sănătate publică judeţene şi ai caselor de asigurări de sănătate judeţene vor efectua, în perioada 11 februarie-15 februarie 2008, mai multe controale privind desfăşurarea programului de tratament al bolnavilor de cancer, anunţă Ministerul Sănătăţii Publice.
Verificările vor urmări în principal: modul în care au fost utilizate fondurile alocate acestui program, corectitudinea, prelucrarea, monitorizarea indicatorilor specifici, încadrarea în buget, respectarea de către persoanele implicate a responsabilităţilor legate de derularea programului, circuitul informaţional şi realizarea evidenţelor tehnico-operative, realizarea indicatorilor prevăzuţi în acest program.
Echipele de control vor analiza şi cauzele disfuncţionalităţilor apărute în derularea programului, dar şi mecanismele şi sistemele de achiziţii ale medicamentelor citostatice utilizate în cursul anului 2007.
Încă de anul trecut, Ministerul Sănătăţii Publice a pus pe lista priorităţilor sale programul de tratament al bolnavilor cu afecţiuni oncologice şi l-a conceput astfel încât el să servească pacienţilor şi nu birocraţiei sistemului.
Astfel, programul a fost descentralizat pentru a fi adus mai aproape de cetăţean şi pentru a mări accesul la tratamentul şi medicaţia oncologică. Medicamentele necesare tratării acestei maladii se eliberează acum prin toate farmaciile, gratuit, şi nu mai există plafon pentru acest tip de medicaţie.
Pacienţii bolnavi de cancer îşi pot procura medicamentele, evident pe bază de prescripţie medicală, chiar din localitatea de domiciliu. Prin descentralizarea programului, aceştia au fost scutiţi de drumurile lunare în oraşele unde sunt institutele oncologice.
Bugetul programului naţional de prevenire şi tratament al cancerului a fost mărit, an de an, astfel încât de la 220 milioane lei, în 2004, a ajuns la 350 milioane lei, în 2007.
În 2008, s-a estimat un necesar de aproximativ 550 milioane lei.
Tot în 2007, MSP a început colaborarea concretă cu asociaţiile de cancer, acestea având în prezent propriii reprezentanţi în comisia de specialitate a MSP. Astfel, toate deciziile în această comisie pot fi luate ţinând seama de greutăţile cu care se confruntă bolnavii.
Numărul de pacienţi înregistraţi cu cancer în România la sfârşitul anului 2005 a fost de 354 572 (prevalenţă 1,6%), din care 4.467 sunt copii 0 – 14 ani.
Cazurile noi de cancer ce se adaugă în fiecare an sunt aproximativ 55.000, incidenţa fiind de 252 la 100 000 locuitori, din care aproximativ 165 apar la vârste sub 14 ani.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Miron Cozma, aşteptat la Lupeni
Stirea urmatoare: 19 cazuri de rabie la vulpi »
px

Stiri Asemanatoare

» Tratament nou pentru ciuperca piciorului
» Medicamente biotehnologice pentru tratamentul cancerului
» Controale în hipermarketuri
» Rodipet, controlată de inspectorii lui Boc
» Clinicile private, o afacere în stagnare
» Segmentul corporate trage în jos piaţa serviciilor medicale private
» Controale la serviciile de ambulanţă din ţară
» George W. Bush i-a transmis sănătate lui Dalai-lama
» Programul de evaluare a stării de sănătate a populaţiei continuă
» Starea sănătăţii lui Kim Jong-Il ar putea afecta securitatea Japoniei

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox