Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Profesorii susţin reintroducerea examenului de admitere la liceu
Stire din Social publicata in 08 Jul 2008.

Peste trei sferturi dintre profesori susţin reintroducerea examenului de admitere în liceu, potrivit unui sondaj realizat de compania INTUITEXT, la finalul admiterii computerizate la liceu.
Profesorii consideră că selecţia elevilor trebuie făcută de către licee prin examen de admitere, notele de la tezele unice nereflectând nivelul de pregătire al acestora, se arată într-un comunicat al companiei, remis, luni, ROMPRES.
În favoarea menţinerii actualului sistem s-au declarat 14% dintre cadrele didactice, care consideră că tezele cu subiect unic şi sistemul de admitere prin repartiţie computerizată sunt soluţii viabile.
Acelaşi sondaj relevă faptul că mai mult de jumătate dintre participanţii la cercetare sunt de părere că oferta educaţională pentru studiile liceale nu este coordonată cu piaţa muncii, iar reţeaua şcolară nu acoperă nevoile de studiu ale elevilor din ziua de azi.
Totodată, 80% dintre profesori consideră că reţeaua Şcolilor de Arte şi Meserii este utilă pentru elevi, în special pentru cei care doresc să-şi găsească o slujbă în domeniu imediat după absolvire.
Cu toate acestea, 22% sunt de părere că elevii care termină Şcolile de Arte şi Meserii au şanse mari să îşi continue studiile, 32% cred că nu vor avea probleme în a-şi găsi o slujbă în domeniul în care s-au pregătit, în timp ce 46% prevăd dificultăţi mari pentru elevii absolvenţi ai Şcolilor de Arte şi Meserii, indiferent că vor să intre imediat pe piaţa munci sau vor să-şi continue studiile.
La studiul INTUITEXT, realizat pe www.didactic.ro, au participat 1.200 de profesori din toată ţara.
INTUITEXT este compania de software educaţional a grupului Softwin şi activează pe piaţa lecţiilor pe calculator.

Sursa: ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Gimnasta Steliana Nistor, trei note de zece la bacalaureat
Stirea urmatoare: Lucian Pintilie, omagiat la Varşovia »
px

Stiri Asemanatoare

» Uniunea studenţilor solicită reintroducerea examenului de admitere în facultăţi

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox