Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Uniunea studenţilor solicită reintroducerea examenului de admitere în facultăţi
Stire din Social publicata in 03 Jul 2008.

Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) a solicitat, miercuri, printr-o scrisoare adresată preşedintelui Consiliului Naţional al Rectorilor (CNR), Ecaterina Andronescu, reintroducerea examenului de admitere în facultate, a declarat într-o conferinţă de presă preşedintele Uniunii, Gabriel Petrea.
El a spus că UNSR a făcut acest demers întrucât în urma unui studiu efectuat on-line în rândul a 150 de studenţi, 99% dintre aceştia au copiat sau au auzit de la alţi candidaţi la examenul de bacalaureat că au copiat la acest examen.
“Este necesară o evaluare mai strictă a viitorilor studenţi. Ecaterina Andronescu ne-a asigurat că va lua în discuţie în Consiliu introducerea examenului de admitere la facultate. UNSR consideră că alături de şpagă, copiatul este o abatere gravă de la etica universitară”, a spus Petrea.
Liderul studenţilor a afirmat că uniunea va propune revizuirea metodelor de examinare în clasa a XII-a, întrucât există automatismul de învăţare a comentariilor din culegeri. “Examenul de bacalaureat ar trebui să fie ceva mai dur. Sunt cazuri în care la bacalaureat, candidaţii iau 9.50 iar la admitere de-abia iau 5, a arătat liderul UNSR.
Potrivit acestuia, la UPB se susţine examen de admitere doar la patru facultăţi din 13, dar în ţară sunt foarte multe universităţi unde se susţine doar concurs de dosare.
Referindu-se la strângerea de sume de bani pentru “protocolul de la bacalaureat”, Gabriel Petrea a spus că UNSR va solicita tot miercuri, printr-o scrisoare, ministrului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului să găsească o soluţie juridică, astfel încât să nu fie încălcate Codul Fiscal şi Constituţia României.
“Propunem acest lucru, întrucât elevii de clasa a XII-a sunt nevoiţi să plătească o sumă de bani stabilită aleatoriu, ceea ce duce la abuzuri, uneori. Să se găsească o soluţie. Fie să dea aceşti bani de protocol primăriile, şcolile unde se examinează, fie MECT”, a explicat Petrea.

Sursa: ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Mamaia Copiilor, în direct la TVR
Stirea urmatoare: Refugiul Zănoaga, din Retezat, reparat cu materiale cărate în spate »
px

Stiri Asemanatoare

» Profesorii susţin reintroducerea examenului de admitere la liceu
» Zilele Porţilor Deschise la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox