Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Tot mai mulţi arădeni renunţă la centralele de apartament
Stire din Social publicata in 03 Jul 2008.

Tot mai mulţi arădeni renunţă la centralele de apartament din cauza creşterii preţului la gazele naturale, solicitând în schimb rebranşarea la sistemul urban de termoficare, transmite corespondentul ROMPRES.
‘În ultima perioadă s-a constatat o scădere accentuată a debranşărilor de la sistemul urban de termoficare, concomitent cu creşterea celor care solicită să revină la acest sistem ce are o pondere majoritară în furnizarea agentului termic în municipiul Arad’, precizează Ştefan Lacsan, vicepreşedinte al Uniunii Locale a Asociaţiilor Locative (ULAL) Arad.
Potrivit sursei citate, motivul acestei întoarceri la energia furnizată în sistem centralizat este dată de creşterea preţului la gaze, fapt care readuce în discuţie oportunitatea menţinerii sistemului centralizat de termoficare, cu condiţia modernizării şi rentabilizării acestuia. Astfel, căldura produsă de sistemul centralizat urmând să fie mai ieftină decât cea produsă de centralele individuale pe gaz.
Partea cea mai importantă de rentabilizare a sistemului centralizat revine autorităţilor locale, prima componentă de eficientizare vizând modernizarea unităţilor de producere, de transport şi a punctelor de termoficare, adică de la producător până la scara blocului.
A doua componentă ţine de consumatorul final şi constă în reabilitarea termică şi contorizarea individuală, impunându-se mai întâi demararea eficientizării consumatorului, pentru a şti în final la ce consum real se va ajunge după eliminarea pierderilor şi a se putea astfel dimensiona capacitatea de producţie.
Stefan Lacsan este de părere că modernizarea pe care trebuie să o execute autorităţile locale la CET va oferi, în final arădenilor, posibilitatea de a plăti exact cât consumă, nu şi pierderile de pe reţea. Chiar dacă în prezent mulţi arădeni, abonaţi ai sistemului de termoficare urbană, preferă să plătească chiar şi pierderile de pe reţea, în loc să treacă la centralele individuale pe gaz, factura fiind oricum mai mică în primul caz.

Sursa: ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Vosganian: Unii dintre plătitori nu vor dori să li se restituie vechile taxe auto
Stirea urmatoare: Barilul de petrol depaseste si pragul de 145 de dolari »
px

Stiri Asemanatoare

» Intalnire amoroasa intr-un apartament secret!
» Întreţinerea unui apartament din zone ultracentrale poate ajunge la 2.500 lei

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox