Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Trofeele Ecaterinei Szabo, păzite de poliţişti
Stire din Sport publicata in 20 Feb 2008.

Trofeele şi medaliile dobândite de fosta gimnastă Ecaterina Szabo, expuse în casa părintească din localitatea covăsneană Zagon, vor fi păzite de poliţişti, transmite corespondentul ROMPRES.
La iniţiativa şefului postului de Poliţie din localitate, Vasile Florea, la casa familiei Szabo a fost instalat un sistem de alarmă, astfel încât “tezaurul” multiplei campioane olimpice, stabilită în Franţa, să fie în siguranţă.
Ecaterina Szabo a declarat marţi, pentru ROMPRES, cu o zi înainte de a se întoarce în Hexagon după o scurtă vizită în România, că la Zagon există două camere pline cu medalii, cupe şi diplome al căror număr nici nu îl mai ştie, dar cele mai dragi îi sunt cele câştigate la Olimpiada din 1984 de la Los Angeles.
Aceasta e de părere că gimnastica românească va reveni în doi-trei ani la perioada de glorie de altădată şi crede că schimbarea generaţiilor este principalul motiv pentru care gimnastica feminină din ţara noastră a pierdut teren.
Expoziţia de trofee a Ecaterinei Szabo va putea fi vizitată doar o singură lună pe an, vara, când fosta campioană obişnuieşte să-şi viziteze părinţii.
Fosta sportivă a devenit cunoscută în întreaga lume după Olimpiada de la Los Angeles din 1984, când a reuşit performanţa de a cuceri patru medalii de aur, la sărituri, bârnă, sol şi cu echipa, şi una de argint, la individual compus. Numele ei figurează alături de al celor mai mari sportivi ai lumii în “International Gymnastics Hall of Fame”.
Kati Szabo, născută în urmă cu 40 de ani, în Zagon, s-a retras din activitatea sportivă în anul 1987, după care a lucrat ca antrenoare la şcoala de gimnastică din Deva şi a absolvit Academia de educaţie fizică şi sport din Bucureşti. În anul 1991 s-a căsătorit cu Christian Tamas, un fost sportiv de performanţă la caiac-canoe, iar un an mai târziu s-au stabilit în Franţa, la Chamalieres, unde lucrează ca antrenoare la un club sportiv.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Turişti jefuiţi în Catania de o bandă înarmată
Stirea urmatoare: Constatările CNSAS nu vor fi publice până la hotărârea definitivă a instanţelor »
px

Stiri Asemanatoare

» Sârbii, cu un pas la Mondiale! Serbia 1-1 Franţa
» Mazilu: “Am avut meciul în mână, toţi suntem supăraţi”
» Optimism total! 80% din cei 7000 votanţi cred în victoria contra Austriei!
» Halle Berry va fi instructor de scufundări
» Se întoarce Bornescu?
» România, învinsă de Germania în Liga Europeană
» Give me 5!
» Se poartă GAY în 2009
» “Sunt în stare de şoc! Nu-mi revin”
» Sorana, NU Serena!

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox