Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Băsescu îi îndeamnă pe români să meargă la vot
Stire din Alegeri 2008 publicata in 27 Nov 2008.

Preşedintele Traian Băsescu a făcut un apel către populaţie de a merge la vot pe data de 30 noiembrie, afirmând că în România au început să se resimtă efectele crizei economice, astfel că este nevoie de un Parlament care să reprezinte voinţa românilor şi nu indiferenţa lor.

Într-o declaraţie susţinută joi seara la Palatul Cotroceni, şeful statului şi-a exprimat îngrijorarea faţă de posibilitatea absenteismului la urne, evidenţiată în ultimele cercetări sociologice.

”Apelul meu către români este să participe la vot. În România a început să se resimtă criza globală şi criza economică va continua să afecteze România în perioada următoare. Din acest motiv, avem nevoie de un Parlament cât mai reprezentativ, care să îi reprezinte pe toţi românii şi care să poată lua măsurile necesare pentru diminuarea efectelor crizei”, a spus Băsescu.

Potrivit preşedintelui, un alt motiv pentru care românii ar trebui să meargă să îşi exprime opţiunea politică este legat de modul de desfăşurare a alegerilor.

”La 30 noiembrie, alegerile se vor desfăşura în baza unei noi legi, care introduce votul uninominal. Este pentru prima dată când politicul a răspuns aspiraţiilor românilor de a vota persoane şi nu liste de partid. De aceea, responsabilitatea alegerii fiecărui membru al Parlamentului este, de această dată, împărţită între partidele care au nominalizat candidaţii, dar şi cetăţenii care trebuie să aibe o opţiune asupra unei persoane dintre cele propuse de partide”, a afirmat şeful statului.

El a adăugat că acest lucru va însemna că parlamentarii vor fi mult mai legaţi de colegiul electoral în care candidează şi vor fi mult mai responsabili faţă de cei care i-au trimis în Parlament.

Pe de altă parte, Băsescu a subliniat că există o coincidenţă importantă din punct de vedere al simbolisticii. ”Din întâmplare, aceste alegeri sunt foarte apropiate ca dată de împlinirea a 18 (aproape 19-n.r.) ani de la Revoluţia din decembrie 1989. Este o vârstă de maturitate a democraţiei în România. Pentru ca noi să fim aici, să putem vota liber, la Timişoara, la Sibiu, la Bucureşti şi în multe alte locuri din ţară au murit oameni. Avem responsabilitatea să respectăm jertfa lor, care printre altele a fost şi pentru libertatea de a alege şi de a fi ales”, a arătat Băsescu.

Preşedintele a făcut un apel şi la cei care ar dori să părăsească localităţile de domiciliu pentru a profita de minivacanţa de 1 Decembrie, rugându-i să îşi găsească timp pentru a-şi exercita dreptul constituţional de vot.

Totodată, referindu-se la aniversarea Zilei Naţionale, Băsescu a îndemnat românii să fie solidari, să dovedească respect pentru simbolurile naţionale şi să arboreze la balcoane, în faţa caselor, ori la instituţiile publice tricolorul.

După încheierea declaraţiei, preşedintele s-a adresat reprezentanţilor mass-media, cu îndemnul de a încerca să îi convingă, în special pe tinerii care au împlinit 18 ani, să meargă să voteze la alegerile parlamentare de peste trei zile.

Agerpres

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Prahova: Ion Iliescu, alături de Adrian Năstase la Mizil
Stirea urmatoare: Cluj: PNL va sesiza BEJ pentru apariţia unor fluturaşi denigratori »
px

Stiri Asemanatoare

» Preşedintele Băsescu a votat
» Traian Băsescu conduce cu peste două procente în preferinţele constănţenilor
» Satu Mare: Băsescu pe primul loc în judeţ
» Prahova: Preşedinţi de secţii, acuzaţi de abuz în funcţie
» Alba: SMS-uri electorale
» Începe votul în SUA şi Canada
» Braşov: Corlăţean a votat pentru un guvern puternic şi competent
» Galaţi: Ambulanţa a intervenit la două secţii de votare
» Gorj: Centenarii gorjeni şi-au exercitat dreptul la vot
» Vrancea: Modele de buletine de vot, găsite într-o maşină

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox