Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Campanie electorală oltenească: Bulă contra Corleone, la Scorniceşti
Stire din Alegeri 2008 publicata in 15 Nov 2008.

Caracterul hâtru al oltenilor este confirmat chiar şi în campania electorală, pentru că unul dintre candidaţii la mandatul de deputat în colegiul 2 Scorniceşti, Nicolae Stan (PD-L), nu a ezitat să îşi menţioneze pe afişe şi bannere porecla ‘Bulă‘, trecută între paranteze, cu majuscule, sub numele său.

El a precizat că oamenii îl cunosc drept ‘Bulă’ şi mai puţini ştiu că prenumele său e Nicolae, de aceea a decis să scrie pe afişe şi materialele de propagandă şi porecla. ‘Oamenii mă cunosc drept Bulă şi porecla mea are conotaţii pozitive, pentru că dincolo de faptul că ştiu să glumesc şi mai spun şi câte o anecdotă în aproape orice discuţie sunt considerat şi un bărbat curajos şi hotărât. Nu mă dezic deloc de poreclă, m-am obişnuit demult ca să fiu apelat Bulă în loc de Nicolae Stan şi am pus şi porecla pe afişe pentru a fi mai uşor de recunoscut’, a spus Stan.

El îşi aminteşte că ‘naşul’ său este un fost contabil al CAP Coloneşti, Victor Ghiţuleasa, acum pensionar în vârstă de 78 de ani, care, în 1979, la o şedinţă a CAP-ului, după ce Nicolae Stan a avut un discurs, s-a ridicat şi a spus ‘Domnul Stan e Bulă în carne şi oase’ şi de atunci aşa i-a rămas porecla. Aşa că în multe localităţi este mai cunoscut ca Bulă decât ca Nicolae Stan.

Azi susţine că îi pare rău că nu are şi în buletin numele de Bulă, deoarece, aşa, sigur ar fi fost ales deputat ‘cu 90% din voturi’: ‘Oamenii ştiu bine cine este Bulă de la Coloneşti, un om care are curajul să spună ce gândeşte şi să lupte cu oricine’.

Nicolae Stan a menţionat că porecla sa era cunoscută chiar şi de fostul lider comunist Nicolae Ceauşescu, care s-a amuzat de acest lucru. ‘În 1986, la CAP Coloneşti, unde eram preşedinte, a venit în vizită Nicolae Ceauşescu şi auzind că mi se spune Bulă s-a mirat, dar, după ce m-a cunoscut, a zâmbit şi m-a felicitat pentru modul în care conduceam cooperativa’, şi-a amintit el.

Unul dintre contracandidaţii lui Bulă are, de asemenea, o poreclă la fel de cunoscută ca şi numele său, dar cu unele conotaţii mai exotice. Este vorba de Corleone, aşa cum este poreclit preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, candidatul PRM în colegiul 2 pentru Camera Deputaţilor.

Despre Corleone, Bulă spune că are şanse la 1% din voturi. ‘Îl cunosc pe domnul Dragomir şi chiar am vorbit de curând, dar şi el este conştient că în acest colegiu are şanse mici. Mi-a şi spus, Nea Stane, în faţa dumitale am şanse mici’, susţine Nicolae Stan.

Dumitru Dragomir are însă materiale electorale deosebit de sobre, în culori reci, unde nu este menţionată porecla sa. Afişele lui sunt individualizate de locurile în care sunt lipite, mai precis pe câteva dintre trunchiurile copacilor de pe DE 547 Piteşti-Craiova.

Dacă afişele cu Bulă sunt lipite chiar şi pe casele locuitorilor din Coloneşti, unde Stan este primar de peste 20 de ani, Corleone nu are niciun afiş în Coloneşti, ci doar câteva pe DE 547 şi pe panourile din Scorniceşti, oraş în care, în perioada comunistă, Dragomir a fost preşedinte al clubului de fotbal FC Olt .

Stan crede că adevărata confruntare pentru mandatul de deputat de Scorniceşti este cea între el şi candidatul PSD Aurel Gubandru.

Colegiul 2 pentru Camera Deputaţilor este format din 23 de localităţi, care au aproximativ 48.000 de alegători. În acest colegiu primăriile oraşelor Scorniceşti şi Potcoava sunt conduse de liberali, primăriile a cinci comune au edili-şefi de la PD-L, iar 16 comune sunt conduse de social-democraţi.

Bulă se bucură de simpatie în Coloneşti, unde a fost reales cu peste 95% din voturi, Corleone este mai popular în Scorniceşti, unde însă e simpatizat şi candidatul PNL Ion Moiescu, iar candidatul PSD Aurel Gubandru are notorietate şi este susţinut de primarii celor 16 comune conduse de social-democraţi.

px
px

Etichete: , , , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Olt: Şoferul caravanei PD-L a fost agresat la Şerbăneşti
Stirea urmatoare: Primul interviu televizat al lui Barack Obama după alegeri, duminică seară »
px

Stiri Asemanatoare

» Prahova: Preşedinţi de secţii, acuzaţi de abuz în funcţie
» Alba: SMS-uri electorale
» Începe votul în SUA şi Canada
» Braşov: Corlăţean a votat pentru un guvern puternic şi competent
» Galaţi: Ambulanţa a intervenit la două secţii de votare
» Gorj: Centenarii gorjeni şi-au exercitat dreptul la vot
» Vrancea: Modele de buletine de vot, găsite într-o maşină
» CV Tudor: Parlamentul n-o să reziste până la Paşte
» Adriean Videanu a votat pentru o clasă politică nouă
» Chişinău: Zeci de români nemulţumiţi că nu pot vota în Republica Moldova

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox