Un program complex, structurat în 20 de puncte, raportat la impactul economic şi social, a fost expus, luni, cu prilejul lansării candidaturii pentru Senatul României, în colegiul 2 din Cluj-Napoca, de secretarul de stat din Ministerul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale, Lucia Nora Morariu.
Programul prezentat de candidatul liberal Lucia Nora Morariu vizează infrastructura, domeniile social şi sănătate, educaţia şi sfera economicului.
Candidatul liberal a anunţat că va susţine programele naţionale de finanţare a drumurilor regionale de interes turistic, precum şi de refacere a infrastructurii din staţiuni balneoclimaterice şi cele montane din România.
Morariu preconizează includerea în programul de finanţare a zonelor turistice Băile Someşeni, Băile Turda, Zona Fântânele Beliş şi Zona Muntele Băişorii. Din punctul său de vedere, Clujul poate aduce turişti în aceste staţiuni, în condiţiile unor amenajări corespunzătoare.
Totodată, ea a anunţat că va susţinere înfiinţarea unui Centru de conferinţe şi congrese la Cluj-Napoca, promovarea legii tichetelor de vacanţă şi modificarea legii construcţiilor – prin introducerea reglementării specificului local arhitectural şi obligarea la păstrarea acestuia.
În domeniul educaţiei, candidata citată se pronunţă pentru un cadru legislativ privind activitatea şcolilor de stat şi particulare. Ea a declarat că va milita pentru reintegrarea profesorilor pensionari în şcoli, susţinând învăţământul ‘de după-amiază’ şi şcolile de vară, precum şi o serie de facilităţi pentru cadrele didactice care vor lucra în acest gen de activitate.
Lucia Nora Morariu vrea să înfiinţeze la Cluj-Napoca prima şcoală de turism din ţară, de tratament şi cură balneară, pledând, în acelaşi timp, pentru aplicarea unei cote zero la TVA în cazul aducerii de turişti străini în România.
Alte elemente din programul său vizează înfiinţarea Consiliului Naţional al Turismului Românesc, (în parteneriat public-privat), a Organizaţiei Naţionale pentru Turism – în subordinea Consiliului Naţional al Turismului -, şi aplicarea principiului administrării fiscale teritoriale a contribuabililor.
‘Întreprinderile mari din judeţul Cluj să plătească impozitele acasă, nu la Bucureşti’, a mai afirmat ea.
Spune-ti parerea