Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Crin Antonescu: PSD nu s-a modernizat, iar PD-L e un partid populist
Stire din Alegeri 2008 publicata in 28 Nov 2008.

Vicepreşedintele PNL Crin Antonescu, candidat al partidului într-un colegiu din Bucureşti pentru Senat, i-a atacat, vineri, pe social-democraţi şi pe democrat-liberali, afirmând despre primii că nu s-au modernizat, iar despre ceilalţi că acceptă în rândurile lor politicieni traseişti.

‘Avem un partid declarat de stânga, PSD. Iluziile legate de o schimbare, de o modernizare, de o adaptare la vremurile pe care le trăim în legătură cu PSD nu se justifică. Atât prin programul, prin promisiunile electorale deşănţate, cât şi prin oamenii – cea mai mare parte dintre ei care poartă steagul PSD în diferitele colegii din ţară – vedem că lucrurile nu s-au îmbunătăţit. Există oameni care fuseseră înlăturaţi (…) la reforma lui Adrian Năstase din 2000 şi care reapar acum pe liste în numele PSD. Nu lipseşte aproape nici unul dintre baronii despre care atât s-a vorbit’, a explicat liderul liberal.

El susţine că nu există, în tonul în care Mircea Geoană şi cei din jurul său fac promisiuni, acel semn că ’s-a ieşit din demagogia post-comunistă a stângii româneşti improvizată (…) şi s-a ajuns la un partid social democrat european’.

Referindu-se la PD-L, Antonescu a caracterizat acest partid drept ‘populist’ şi ‘de adunătură’.

‘PD-L e un partid de adunătură, care ne propune un candidat de premier pe care l-a recuperat după un traseu pe la Iliescu, apoi pe la liberali, care a parcurs tot eşicherul politic (…) într-o viteză foarte mare. E un partid în numele căruia candidează oameni care au fost în 3-4 partide. (…) E un partid în care convertirile se fac repede’, a arătat Crin Antonescu.

El a făcut o paralelă între convertirea la islamism, proces rapid în opinia sa, şi ‘convertirea’ la PD-L.

‘Convertirea la iudaism e foarte complicată (…), cea la creştinism (la fel – n.r.), la islamism e mai uşor. În momentul în care spui că Allah e Dumnezeu şi Mahomed profetul său, ai devenit musulman. Cam aşa e şi la PD şi ştiţi cu toţii cine e Dumnezeu şi cine e profeta sa’, a spus Antonescu.

În opinia sa ‘e destul de uşor să te duci la PD-L (…) un partid curat populist, care prin domnul Videanu face apologia programelor economice de dreapta, prin parlamentarii săi (…) e gata sa dea orice, oricui, oricât, dacă se poate prin mâna unui guvern liberal’.

Pe de altă parte, Crin Antonescu a arătat că în contextul crizei economice România are nevoie de măsuri realiste şi nu de ‘populişti, demagogi şi mincinoşi’.

Agerpres

px
px

Etichete: ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « CNSAS: Un ofiţer şi doi colaboratori ai Securităţii, printre candidaţi
Stirea urmatoare: Cristian Banu se plânge că cineva îi sabotează campania »
px

Stiri Asemanatoare

» Prahova: Preşedinţi de secţii, acuzaţi de abuz în funcţie
» Alba: SMS-uri electorale
» Începe votul în SUA şi Canada
» Braşov: Corlăţean a votat pentru un guvern puternic şi competent
» Galaţi: Ambulanţa a intervenit la două secţii de votare
» Gorj: Centenarii gorjeni şi-au exercitat dreptul la vot
» Vrancea: Modele de buletine de vot, găsite într-o maşină
» CV Tudor: Parlamentul n-o să reziste până la Paşte
» Adriean Videanu a votat pentru o clasă politică nouă
» Chişinău: Zeci de români nemulţumiţi că nu pot vota în Republica Moldova

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox