Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Iliescu: Introducerea cotei unice nu a generat creşterea economică
Stire din Alegeri 2008 publicata in 15 Nov 2008.

Preşedintele de onoare al Partidului Social Democrat (PSD), Ion Iliescu, a declarat, sâmbătă, la un miting electoral în oraşul Cugir, că e o minciună afirmaţia că introducerea cotei unice ar fi generat creşterea economică.

‘Ei se laudă cu cota unică şi că aceasta ar fi generat creştere economică. O minciună. Creşterea economică a început după anul 2000. În 2004 aveam 8,4 %, era guvernarea PSD-ului, a fost un an agricol foarte bun, inflaţia a scăzut (…) şi era impozitarea progresivă’, a spus Ion Iliescu. Acesta a adăugat că noul guvern a venit apoi cu cota unică, ’spunând că aceasta va stimula economia, şi iarăşi au spus nişte neadevăruri care s-au confirmat. Avea un singur avantaj cota unică faţă de cota progresivă, acela că simplifica lucrurile şi indiferent de veniturile oamenilor, aplici o cotă de 16%. Deci, pentru aparatul financiar care încasează impozitele e mai simplu’, a spus liderul social-democrat.

Ion Iliescu a adăugat că acest lucru ‘ar fi trebuit să ducă la simplificarea birocraţiei’. ‘Ei spuneau că asta va aduce, se vor colecta mai uşor fondurile, impozitele şi bugetul statului va fi mai bine alimentat şi, pe de altă parte, cei cu venituri mari, având un impozit mai mic vor avea nişte venituri mai multe pe care le vor reinvesti în economie şi va fi un stimul al economiei naţionale’, a precizat Iliescu.

‘Astea au fost tezele lor în susţinerea ideii de cotă unică’, a spus fostul şef al statului, care a subliniat că, de fapt, ideea introducerii cotei unice a aparţinut fostului ministru al finanţelor Mihai Tănăsescu şi fostului premier Adrian Năstase. ‘Am discutat însă cu specialiştii pe această temă şi am demonstrat că e proastă, şi economic şi social’, a precizat Ion Iliescu.

Preşedintele de onoare al PSD a spus că, în realitate, a fost într-adevăr simplificată viaţa aparatului fiscal, dar intrări mai mari la buget nu au fost.

‘Încă din 2005 s-a văzut că a intrat la buget cu un miliard de euro mai puţin şi atunci au inventat noi forme de taxe şi impozite, (…), ca să compenseze ce nu aduce cota unică şi să suplimenteze veniturile la bugetul statului’, a spus Iliescu, care a adăugat că, ‘de aceea, chiar şi aparatul fiscal a trebuit chiar amplificat’.

În ceea ce priveşte actuala creştere economică, Ion Iliescu a spus că se laudă că au adus-o şi Tăriceanu şi cei de la PD-L. ‘E o minciună. Creşterea economică şi încă stabilă a început după anul 2000, (…), o creştere economică stabilă, statornică şi sănătoasă. Pentru că nu s-au creat probleme la nivel macroeconomic, plus că am introdus România şi în Uniunea Europeană şi în NATO, este meritul guvernării PSD-ului’, a apreciat preşedintele de onoare al PSD.

‘E bine că economia şi-a creat nişte mecanisme proprii şi, după 2004, în ciuda zăpăcelii pe care a provocat-o noul preşedinte al ţării în viaţa noastră politică, totuşi economia a mers crescendo şi asta e bine’, a spus fostul şef al statului.

Ion Iliescu a conchis însă că actuala creştere economică ‘are nişte fragilităţi, datoria externă a crescut şi, iată, într-un moment de criză, imediat încep să balanseze toate. Sistemul bancar este sub tutela altora şi ne creează probleme, şi îndatorarea noastră şi a cetăţenilor crează probleme în momente de criză’.

Ion Iliescu a participat, sâmbătă, în oraşul Cugir, la un miting de susţinere a candidaţilor social-democraţi Emilian Vasile Cutean şi Virgil Nariţa la Camera Deputaţilor, respectiv Senat.

Agerpres

px
px

Etichete: , , , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Fitness şi locuri de joacă, în Parcul ‘Regina Maria’
Stirea urmatoare: Boc le-a vorbit ilfovenilor despre scenariul privind suspendarea preşedintelui »
px

Stiri Asemanatoare

» Boc: PSD trebuie să plece după Iliescu, în istorie
» Ion Iliescu:Cota unică nu a adus nimic în plus
» Băsescu: O alianţă PSD-PNL riscă să ducă România cu 20 de ani în urmă
» Vadim: PSD Titel Petrescu îndeamnă la vot pro-PRM
» Oprişan:Facem 10.000 de apartamente, dacă PSD ajunge la guvernare
» Stolojan: PSD s-a inspirat cu pasiune din Programul PD-L
» Ialomiţa:Panourile de afişaj electoral ale PSD, murdărite cu vopsea roşie
» BEC: Materialele electorale ale PSD+PC cu candidaţii PD-L nu sunt interzise
» Prahova: Ion Iliescu, alături de Adrian Năstase la Mizil
» Iaşi: Plângerea unui candidat PSD, în atenţia Parchetului

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox