Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Irinel Popescu: Specialiştii trebuie să se implice mai mult în luarea deciziilor
Stire din Alegeri 2008 publicata in 17 Nov 2008.

Doctorul Irinel Popescu, candidatul Alianţei PSD+PC pentru Senat în Colegiul 2 Craiova, a declarat, pentru AGERPRES, că este momentul ca specialiştii care au avut performanţe în domeniile lor de activitate să se implice în politică, pentru a putea participa la luarea deciziilor majore din aceste domenii.

Potrivit doctorului Irinel Popescu, cele mai mari catastrofe apar atunci când deciziile politice au fost luate pe baza opiniilor unor amatori sau a unor oameni care au eşuat lamentabil în domeniul respectiv şi brusc s-au trezit mari oameni politici în acelaşi domeniu.

‘Mi se pare total neavenit ca astfel de decizii majore să se ia pe baza opiniilor unor oameni care n-au nicio legătură cu domeniul sau, şi mai rău, au încercat în domeniu, au eşuat lamentabil în propria lor profesie şi după aceea vin să ne înveţe şi să ia decizii politice majore de care depinde evoluţia noastră profesională’, afirmă doctorul Irinel Popescu.

Candidatul Alianţei PSD+PC pentru Senat în Colegiul 2 Craiova mai spune că politica românească este destul de eterogenă, dar politicienii s-ar putea împărţi în două categorii: cei care vin dintr-o profesie în care sunt solid ancoraţi şi în care se pot întoarce oricând şi cei care fac politică, uneori cu o anumită disperare, pentru că nu au reuşit în meseria lor. ‘La prima categorie se observă o anumită siguranţă, o prestanţă. La ceilalţi se observă o anumită disperare în modul cum fac politică. La primii meteahna de care suferă ar fi lipsa mai mare de implicare, pentru că siguranţa profesională are şi o parte rea, iar aici aş trece faptul că nu încearcă să îşi impună mai categoric punctual de vedere şi le-aş dori să facă acest lucru în următorii ani. La ceilalţi, din păcate, meteahna majoră este demagogia, iar aici am văzut demagogia pură’, susţine Irinel Popescu.

Doctorul Irinel Popescu spune că a decis să intre în politică, pentru că a ţinut cont de ceea ce s-a spus după 1989 şi anume că intelectualii trebuie să se implice în viaţa cetăţii, pentru că altminteri viitorul ţării poate fi compromis.

‘Mai sunt unii oameni care mă întreabă de ce eu, cu anumite rezultate în meseria mea, mă implic în politică. De fiecare dată spun că fac acest lucru, în primul rând, din datorie civică. În al doilea rând, pentru că m-am convins că în politică se iau deciziile majore de care depinde viaţa noastră, a tuturor, inclusiv evoluţia profesională, atât la nivel individual, cât şi la nivel colectiv. Foarte multe din deciziile de care a depins evoluţia medicinei în aceşti ultimi 18 ani au fost luate la nivel politic. Or, aici a început să mi se pară din ce în ce mai normal ca aceste decizii să plece de la opinia unor oameni care chiar muncesc în domeniul respectiv, care chiar fac meseria respectivă şi care sunt cei mai îndreptăţiţi să-şi exprime opiniile pe baza cărora se iau marile decizii politice’, susţine doctorul Irinel Popescu.

Agerpres

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « CNA atrage atenţia TVR că nu difuzează ştiri electorale proprii
Stirea urmatoare: Patru posturi locale, somate de CNA »
px

Stiri Asemanatoare

» Prahova: Preşedinţi de secţii, acuzaţi de abuz în funcţie
» Alba: SMS-uri electorale
» Începe votul în SUA şi Canada
» Braşov: Corlăţean a votat pentru un guvern puternic şi competent
» Galaţi: Ambulanţa a intervenit la două secţii de votare
» Gorj: Centenarii gorjeni şi-au exercitat dreptul la vot
» Vrancea: Modele de buletine de vot, găsite într-o maşină
» CV Tudor: Parlamentul n-o să reziste până la Paşte
» Adriean Videanu a votat pentru o clasă politică nouă
» Chişinău: Zeci de români nemulţumiţi că nu pot vota în Republica Moldova

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox