Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Olt: Candidat PD-L acuzat de discriminare
Stire din Alegeri 2008 publicata in 16 Nov 2008.

Candidatul PNL în colegiul 1 Slatina pentru Senat, Carol Emil Kovacs, a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării despre faptul că unul dintre contracandidaţii săi, Mihai Niţă (PD-L), spune alegătorilor că Emil Kovacs va vinde ţara ungurilor.

În documentul trimis de Kovacs la CNCD acesta solicită verificarea ‘unor declaraţii făcute de Mihai Niţă în timpul campaniei electorale prin care încearcă să determine alegătorii să nu voteze cu un candidat al PNL (n.r. Carol Kovacs) care ar vrea să vândă ţara ungurilor’. Kovacs mai declară că, din informaţii primite de la persoane din comunele Leleasca şi Topana, care au participat la întruniri electorale organizate de candidatul PD-L, ‘Mihai Niţă a introdus în discursul său electoral informaţii defăimătoare la adresa mea legate de faptul că aş fi ungur şi aş vinde ţara ungurilor’.

Problema discriminării pe criterii etnice a fost pusă în discuţie şi de Cristian Bircea, preşedinte al PNL Slatina, care duminică, într-o conferinţă de presă l-a acuzat pe Mihai Niţă că ‘îşi face campanie electorală spunând alegătorilor să nu îi voteze pe Kovacs pentru că este ungur şi pe Pavel Belinski (candidatul PSD în colegiul Slatina pentru Senat) că este polonez, deşi ambii candidaţi sunt cetăţeni români care s-ai născut şi au trăit în judeţul Olt’. Bircea mai spune că oricare ar fi putut fi originile celor doi candidaţi, atât timp cât sunt cetăţeni români şi au dreptul să candideze nu trebuie să fie discriminaţi.

Kovacs a fost, începând din 2007 şi până la depunerea candidaturii pentru Parlament, secretar de stat în Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul. Carol Kovacs a fost deputat de Olt în legislatura 1996-2000. Candidatul PD-L, Mihai Niţă, a negat acuzaţiile liberalilor.

Agerpres

px
px

Etichete: , , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Luminiţa Anghel, susţinută de Mihaela Geoană şi Ecaterina Andronescu
Stirea urmatoare: Buzău: Un candidat PSD promite dublarea spaţiului verde »
px

Stiri Asemanatoare

» Olt: Banner PD-L smuls de simpatizanţii PSD
» Olt: Pod la Coloneşti inaugurat de candidaţi ai PD-L
» Olt: Sancţionaţi că au scris pe stradă PD-L
» Cluj: Preşedinţii PD-L şi PNL s-au salutat
» Stolojan: PSD s-a inspirat cu pasiune din Programul PD-L
» Candidatul PD-L Ioan Talpeş a împărţit flori alegătoarelor
» BEC: Materialele electorale ale PSD+PC cu candidaţii PD-L nu sunt interzise
» Constanţa: O echipă de campanie a PD-L a fost agresată
» Boc: Prima zăpadă, norocoasă pentru PD-L
» Măsuri PD-L pentru plata creditelor imobiliare

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox