Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Tulcea: Plătesc sau merg cu barca pentru a vota
Stire din Alegeri 2008 publicata in 30 Nov 2008.

Tulcenii din cinci localităţi din Delta Dunării şi cei din suburbia Tudor Vladimirescu a municipiului Tulcea trebuie fie să plătească, fie să meargă cu barca pentru a ajunge la secţiile de votare la care sunt arondaţi.

Această situaţie semnalată de ani de zile atât în ceea ce priveşte suburbia Tudor Vladimirescu, cât şi referitor la satele Băltenii de Sus, Vulturu, Ilganii de Sus, Uzlina şi Ilganii de Jos, se explică prin faptul că alegătorii din localităţile respective trebuie să treacă Dunărea pentru a ajunge la secţiile de votare la care sunt arondaţi.

‘Noi am fost de dimineaţă să votăm. Este datoria noastră cetăţenească’, a afirmat, duminică, Maria Popescu, în vârstă de 47 de ani, din localitatea Ilganii de Jos.

Ea şi soţul ei au plătit câte un leu pentru a trece Dunărea cu bacul şi a ajunge la secţia de votare din şcoala generală din satul Nufăru.

‘Avem un număr total de 1.020 de alegători pe secţie. Până la ora 10.00, din cei 101 alegători din Ilganii de Jos doar 10 au votat. Credem că după ce oamenii vor ieşi de la biserică, numărul votanţilor va creşte’, a declarat preşedintele secţiei de votare de la şcoala generală din satul Nufăru, Geta Capadochia.

În jurul orei 10.00, însă, şi alţi tulceni din satul Ilganii de Jos treceau Dunărea cu bacul pentru a vota.

‘Locuim de 17 ani la Ilganii de Jos şi am trecut la fiecare alegere Dunărea cu bacul. A fost iarnă şi mergeam printre sloiuri, dar nu ne-a fost teamă niciodată. Acum mergem să votăm pentru noi, pentru binele ţării’, a afirmat Mihai Fânaru, din Ilganii de Jos.

Şi alţi tulceni din aceeaşi localitate trec Dunărea pentru a vota. Este şi cazul unui bărbat care, duminică dimineaţa, a făcut la Nufăru aprovizionarea cu pâine a magazinului din satul Ilganii de Jos.

‘Trebuie să fac mai întâi aprovizionarea, să fac vânzare, să închid magazinul şi după aceea merg la vot. Tot aici, la Nufăru’, a spus un bătrân dintr-o barcă în care se vedeau două lăzi cu pâine.

Menţionăm că numărul total al alegătorilor din cele şase comunităţi din judeţul Tulcea care trebuie să treacă Dunărea cu barca sau cu bacul pentru a ajunge la secţiile de votare la care sunt arondaţi este de circa 600.

Tulcenii din suburbia Tudor Vladimirescu votează la Casa de Cultură din municipiul Tulcea, cei din Băltenii de Sus – la secţia din satul Beştepe, cei din Vulturu – la secţia din Maliuc, cei din Ilganii de Sus – la secţia din Partizani, iar alegătorii din Uzlina – la secţia din Murighiol.

La primele alegeri uninominale pentru Parlamentul României, 208.949 de tulceni sunt aşteptaţi să voteze în cele 199 de secţii de votare din cele patru colegii pentru Camera Deputaţilor şi două pentru Senat din judeţ, 38 de persoane aspirând la un mandat de parlamentar în următorii patru ani.

Agerpres

px
px

Etichete: , , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « BEC nu a fost sesizat cu privire la probleme legate de vot
Stirea urmatoare: Ecaterina Andronescu: Am votat pentru profesioniştii în politică »
px

Stiri Asemanatoare

» Prahova: Preşedinţi de secţii, acuzaţi de abuz în funcţie
» Alba: SMS-uri electorale
» Începe votul în SUA şi Canada
» Braşov: Corlăţean a votat pentru un guvern puternic şi competent
» Galaţi: Ambulanţa a intervenit la două secţii de votare
» Gorj: Centenarii gorjeni şi-au exercitat dreptul la vot
» Vrancea: Modele de buletine de vot, găsite într-o maşină
» Adriean Videanu a votat pentru o clasă politică nouă
» Chişinău: Zeci de români nemulţumiţi că nu pot vota în Republica Moldova
» Mureş: Proces-verbal semnat ‘în alb’ la o secţie de votare din Târgu Mureş

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox