Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Vântul a câştigat bătălia cu partidele în ultima duminică înainte de vot
Stire din Alegeri 2008 publicata in 23 Nov 2008.

Ultima duminică de campanie electorală se anunţa liniştită, la orele prânzului, în Capitală deoarece vântul puternic i-a ţinut în case pe mulţi dintre bucureşteni, iar celor care aveau treabă nu prea le ardea să stea la taclale cu militanţii politici.

‘Mai vin oameni, dar i-a speriat vântul’, a relatat un domn între două vârste, foarte vesel, în cortul de campanie al candidatei Alianţei PSD+PC în Colegiul 8 de deputaţi Claudia Petcu.

În timp ce cortul roşu, instalat pe trotuar, în faţa unor blocuri, era pe cale să fie luat de vânt, bărbatul ne spune că au strâns şi semnături de sprijin pentru candidat în cursul dimineţii.

‘Ne descurcăm mai bine decât alţi colegi’, a spus el, arătând spre celălalt cort roşu, al candidatei Rodica Nassar, aflat în mijlocul intersecţiei, la intrarea în Parcul Plumbuita, expus rafalelor vântului.

După numai câteva minute, unul dintre corturile roşii, amplasat chiar în faţa magazinului Obor, s-a dărâmat peste cei doi simpatizanţi PSD, îmbrăcaţi în geci roşii. După incident, cei doi au strâns toate tipăriturile pentru a preîntâmpina o nouă ofensivă a vântului şi au ieşit în faţa cortului doar cu pungile cu pixuri.

Doamna între două vârste încă nu-şi revenise din şoc, după ce o bară de fier din structura metalică a cortului îi căzuse peste spate, şi nu prea avea chef de vorbă, nici cu presa, nici cu cetăţenii. Împărţea tăcută pixurile. ‘Aveţi şi brichete?’, a întrebat-o un tânăr. Nu mai avea, se terminaseră deja.

Doi tineri de la cortul amplasat chiar în faţa gurii de metrou de la Obor, se luptau şi ei cu frigul. El în cort, ea ‘la căldură’, la intrarea în metrou. Nu mai aveau deloc pixuri şi brichete, iar vântul le-a împrăştiat fluturaşii din cort pe trotuar. ‘Mai bine ieşiţi din cort, că s-ar putea dărâma’, a spus tânărul. Urma să fie schimbat în numai câteva ore, tura lui era de 5 ore.

Nici aici lumea nu se oprea să pună întrebări, iar militanţii erau cam fără chef. ‘Toate zilele sunt la fel, nu a fost una mai bună sau mai rea decât cealaltă’, a afirmat tânărul.

Nu la fel li s-a părut militanţilor PD-L, de la cortul amplasat în faţa intrării staţiei de metrou Titan. O doamnă oferea generoasă materiale promoţionale şi informaţii despre candidaţii democrat liberali din colegiile din sectorul 3 unei alte doamne, trecute de prima tinereţe.

În jur, vreo cinci tineri îmbrăcaţi în geci portocalii şi însuşi şeful de campanie al lui Cristian Rădulescu, candidatul PD-L în colegiul 6, Ştefan Mârza. ‘Ieri (sâmbătă – n.r.) a fost mai rău, din cauza ploii. Ascultaţi-mă pe mine, oamenii nu vor ieşi la vot. Am vorbit cu ei şi nu vor vota, mai ales tinerii’, a spus el.

Apoi, a explicat că cel mai dezavantajat partid de vremea bună va fi PNL, deoarece electoratul acestei formaţiuni politice va pleca la munte dacă va fi vreme bună. ‘Dacă nu, s-ar putea să avem probleme’, a subliniat el.

El a mai spus că vântul nu a câştigat bătălia cu baloanele portocalii, corturile gonflabile ale PD-L, însă a răsturnat panoul pe care îşi face reclamă candidatul independent Gheorghe Rădulescu.

‘Oricum, nu prea vine pe aici, nu l-am văzut decât de vreo două ori’, a spus unul dintre tinerii militanţi PD-L. Apoi ne-a arătat cu mândrie listele de semnături strânse începând de sâmbătă pentru Parlamentul unicameral şi Moţiunea civică. În jur de 50.

Lumea vine, semnează şi pleacă de la cort cu o pungă portocalie, plină cu materiale promoţionale.

Sunt corturile de informare ale PD-L, nu de campanie ale candidaţilor. Sunt singurele care au rămas pe stradă duminică.

În zona centrală a Bucureştiului, nicio mişcare. În singurul cort, de culoare roşie, din Piaţa Romană, la Coloane, zgribuleşte de frig, pe un scaun, o tânără. Lumea se opreşte doar pentru că semaforul e pe culoarea roşie, nu să vorbească cu ea. În sectorul 1, trecând prin Piaţa Romană spre Aviatorilor, multe geci portocalii. Sunt cei de la ADP, care pun beculeţele pentru sărbătorile de iarnă.

Pe o străduţă lăturalnică, la graniţa dintre sectoarele 1 şi 2, am dat ochi şi cu militanţi PNL. De fapt, cu o maşină din care urla muzică, tapetată cu afişele candidatului Dragoş Dincă.

Poate marşul PD-L din Ferentari, anunţat pentru după-amiază, va mai ‘încălzi’ atmosfera ultimei duminici de dinainte de alegeri.

AgerPres

px
px

Etichete: ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Stolojan: Criza nu va fi mai grea decât cea din anii ‘90
Stirea urmatoare: Constanţa: O echipă de campanie a PD-L a fost agresată »
px

Stiri Asemanatoare

» Prahova: Preşedinţi de secţii, acuzaţi de abuz în funcţie
» Alba: SMS-uri electorale
» Începe votul în SUA şi Canada
» Braşov: Corlăţean a votat pentru un guvern puternic şi competent
» Galaţi: Ambulanţa a intervenit la două secţii de votare
» Gorj: Centenarii gorjeni şi-au exercitat dreptul la vot
» Vrancea: Modele de buletine de vot, găsite într-o maşină
» CV Tudor: Parlamentul n-o să reziste până la Paşte
» Adriean Videanu a votat pentru o clasă politică nouă
» Chişinău: Zeci de români nemulţumiţi că nu pot vota în Republica Moldova

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox