Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Călătorie în jurul lumii cu motocicleta
Stire din Diverse publicata in 27 May 2008.

Doi braşoveni pleacă marţi într-o călătorie în jurul lumii, cu motocicleta, transmite corespondentul ROMPRES.
Dan Honciuc, în vârstă de 29 de ani, şi Cristina Banciu, în vârstă de 26 de ani, vor pleca din România cu motocicleta marca KTM LC4 LSE Military şi vor urma traseul Bulgaria- Turcia- Georgia- Armenia- Georgia- Osetia- Azerbaidjan- Turkmenistan- Uzbekistan- Kazahstan- Rusia (regiunea Altai)- Mongolia- Rusia- Coreea de Sus- Alaska- Canada- SUA- Anglia- Norvegia- Danemarca- Germania- Austria- Ungaria- România.
Cristina Banciu îl va însoţi pe Dan Honciuc doar până în Azerbaidjan după care se va întoarce în România, “deoarece i se termină concediul”, a precizat Dan Honciuc luni, într-o conferinţă de presă, precizând că din Alaska i se va alătura un prieten din Bucureşti, Petre Panache, care în aceste zile îşi ia carnetul de conducere pentru motocicletă, a precizat Honciuc.
Traseul are aproximativ 20.000 de kilometri, pe care Dan Honciuc speră să-l parcurgă în trei luni de zile.
“Voi locui în cort, moteluri, hoteluri. Am obţinut toate vizele, lucru cel mai important până acum. Consider că pericolele reale în călătoria pe care o încep mâine sunt cele de natură tehnică, apoi lucrurile care apar în orice zonă cum ar fi de exemplu furtişagurile”, a mai spus Honciuc.
Costurile călătoriei se ridică la suma de 20.000 de euro – “din salariul meu de inginer şi de la prieteni, deoarece sponsori care să mă susţină nu am găsit”, a arătat Honciuc.
Honciuc a recunoscut că până acum nu a mers foarte mult cu motocicleta pentru că şi-a luat permisul doar în luna august 2006. A făcut excursii în general pe munte atât în ţară cât şi în străinătate, a mers cu bicicleta până la Istanbul, iar cu motocicleta s-a plimbat doar prin ţară. Cunoaşte limbile engleză, germană, franceză.
“Din păcate nu ştiu deloc limba rusă”, a declarat Dan Honciuc.
Honciuc este de profesie inginer şi lucrează din anul 2006 pe platforme petroliere din Marea Nordului. Cristina Banciu, care îl însoţeşte până în Azerbaidjan, este de profesie tot inginer şi lucrează în Austria.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Viorel Dănacu: Masoneria română s-a maturizat
Stirea urmatoare: Interes ştiinţific pentru insula Ada Kaleh »
px

Stiri Asemanatoare

» Taxă de poluare şi la motociclete
» Braşov: Camere de luat vederi pe străzile municipiului
» Braşov: Corlăţean a votat pentru un guvern puternic şi competent
» Primul transplant de rinichi făcut la Braşov
» Braşov: PNL critică modul de desfăşurare a campaniei electorale
» Braşov: Afişele electorale ale PSD, distruse de interlopi
» Braşov: A fost instalat noul prefect
» Cea mai mare sală de escaladă din ţară, la Braşov
» Braşov: Greva la societatea Construcţii Aeronautice continuă
» A patra zi de protest la IAR Ghimbav Braşov

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox