Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

CRP califică drept nejustificate acuzaţiile şefului statului la adresa presei
Stire din Diverse publicata in 19 Mar 2008.

Clubul Român de Presă (CRP) califică drept nejustificate acuzaţiile publice lansate de preşedintele Traian Băsescu în seara de 14 martie 2008 la adresa presei în ansamblul său, se arată într-un comunicat remis marţi ROMPRES de către Clubul Român de Presă.
CRP a luat notă şi de nuanţările la aceste declaraţii, făcute tot de preşedintele României în ziua de 15 martie, se mai spune în comunicat.
Clubul Român de Presă cere, din nou, preşedintelui României să aibă maximă reticenţă faţă de emiterea de acuzaţii generale la adresa jurnaliştilor, de declaraţii neprobate, de natură să arunce blamul public asupra profesiei şi a industriei mass-media.
Clubul Român de Presă îl invită pe preşedintele Traian Băsescu să uzeze de instituţia dreptului la replică, dacă se simte prejudiciat.
“Clubul Român de Presă consideră că nu există justificare acceptabilă nici pentru atacul neprobat la adresa independenţei editoriale a jurnaliştilor şi trusturilor de presă, nici pentru transformarea presei într-o armă de luptă politică partizană. Excesele, de orice natură, vor duce la o luptă încheiată doar cu învinşi. Considerăm că adevăratul test al presei este dat de măsura rezistenţei la tentaţia pervertirii agendei publice”, se arată în finalul comunicatului.
Preşedintele Traian Băsescu a acuzat, vineri seara, campania de presă dusă împotriva fiicei sale Elena. “Un alt lucru pe care îl menţionez este legat de campania pe care greii presei, adevăraţi bărbaţi, au declanşat-o de mai bine de o lună împotriva unui copil, fie el şi copilul preşedintelui. Un copil încă prea timid şi care a fost supus unor adevărate campanii de oameni sau de analişti de tip tonomat: îi bagi fisele în euro de la patron şi el apare pe televiziuni şi în presa scrisă şi spune ce îi place patronului. Aceştia sunt analiştii de tip tonomat, servitorii credincioşi ai celor care le bagă pachetele cu euro şi îşi recită calomniile”, a afirmat şeful statului.
El a criticat mai multe trusturi de presă şi pentru modul în care au dezbătut, în ultima perioadă, problema Omar Hayssam.
“A fost o adevărată campanie dusă de trustul lui Felix şi nu numai – nici trustul lui Vântu nu a fost mai prejos, sunt şi acolo tonomate cărora le bagi pachetul cu euro şi recită pe televiziuni, în mod deosebit foşti directori pe la cotidianul Evenimentul zilei – care au fost extrem de preocupaţi de tema Omar Hayssam. Omar Hayssam, fost membru PSD, fost invitat permanent în deplasările preşedintelui Ion Iliescu, a devenit o temă extrem de interesantă pentru ziaristul Ciutacu, nu numai pentru fostul director de la Evenimentul zilei, tonomatul cu euro Ciutacu, un domn care a fost consilierul lui Muşetescu când lui Omar Hayssam i se vindea fraudulos IPRS Băneasa, Foresta Nehoiu şi afacerile de prin Bucovina cu apa minerală Bucovina”, a afirmat Traian Băsescu.
“Aceste trei cazuri sunt doar câteva care mi-au venit acum în minte. Ştiu care este furia sistemului mafiot zdruncinat, ştiu că nu numai trustul lui Felix are ziarişti şi analişti tonomat în euro. Şi trustul lui Voiculescu e la fel, Televiziunea Română se apropie şi ea, că şi-a recrutat nişte buni recitatori, nu se lasă mai prejos nici Sârbu în ultima vreme şi văd că şi l-a revitalizat pe defunctul Călinescu; lucrurile merg înainte”, a acuzat Traian Băsescu.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Camera Deputaţilor a respins rambursarea unei datorii către SUA
Stirea urmatoare: Adomniţei a aprobat bugetul destinat perfecţionării cadrelor didactice »
px

Stiri Asemanatoare

» Comunicat de presă – Remus Cernea
» Declaraţie de presă – Crin Antonescu
» Vâlcea: Prefectul acuză PSD de tentativă de fraudă electorală pe baza unei înregistrări audio
» Comunicat de presă PSD+PC Dolj
» Acuzaţii de corupţie în fotbalul din Rusia
» Analişti şi politicieni ucraineni se întrec în acuzaţii la adresa României
» Grupul Evenimentul Românesc a preluat un brand media local
» Vlas îl acuză din nou pe Vântu de prăbuşirea FNA şi FNI
» Salonul de carte şi presă Bucureşti şi-a deschis porţile
» Presa britanică vehiculează informaţii de acum 20 ani privind situaţia copiilor din

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox