Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Îndrăgostiţii nu au fost matinali de Dragobete
Stire din Diverse publicata in 24 Feb 2008.

Îndrăgostiţii nu s-au dovedit a fi matinali de ziua lor, Dragobetele, la manifestările organizate cu acest prilej, duminică dimineaţa, la Muzeul Satului venind în număr mare persoane vârstnice şi părinţi cu copii.
Încă de la primele ore, în faţa muzeului s-au aşezat la coadă zeci de persoane dornice să cumpere un bilet pentru a putea asculta Datinile de Dragobete prezentate de ansamblul folcloric “Dunărica”, din judeţul Teleorman, sau Cântările de primăvară, interpretate de Gelu Voicu şi taraful Lăutarii, tot din Teleorman.
Spre prânz, invitaţii s-au putut delecta cu muzică folk, lansări de carte şi de DVD-uri.
Pe aleile muzeului, comercianţii s-au întrecut în a vinde mărţişoare confecţionate manual sau pictate, preţul unui mărţişor variind între 3 şi 5 lei.
De asemenea, bărbaţii îndrăgostiţi au putut cumpăra pentru doamne haine de blană la preţ de 1.000 de lei sau căciuli de blană la preţuri între 100 şi 170 de lei.
Nu au lipsit de pe mesele comercianţilor preparatele din turtă dulce, în diferite forme atractive pentru micuţi, cum ar fi căsuţe parcă desprinse din poveşti, ciubucuri, iepuraşi sau ciupercuţe.
Cei dornici de suveniruri au putut cumpăra icoane, cu 2.000 de lei, carpete ţesute manual, tablouri, mărgele, inele sau instrumentele muzicale făcute de mâna meşteşugarilor.
La datinile de Dragobete, curtea interioară a Muzeului Satului s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru vârstnici.
Dragobetele, fiu al Babei Dochia, este sărbătorit în fiecare an de români pe data de 24 februarie, zi cu o semnificaţie identică celei de Sfântul Valentin – Valentine’s Day, sărbătoare importată din America.
În această zi, românii trăiesc sărbătoarea iubirii, dar şi începutul primăverii.
Pentru a participa la manifestările organizate de Dragobete la Muzeul Satului, adulţii au plătit 6 lei pentru bilet, elevii, studenţii şi pensionarii – 3 lei, veteranii, preşcolarii, persoanele cu dizabilităţi şi specialiştii din muzee beneficiind de gratuitate.
Taxa de ghidaj este de 30 de lei în limba română şi de 50 de lei într-o limbă străină.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Elena Băsescu: Sunt un simplu tânăr, ca şi voi
Stirea urmatoare: Tinerii conservatori au format un lanţ uman pentru promovarea religiei în şcoli »
px

Stiri Asemanatoare

» Duminică, “haideţi la Dragobete”, la Muzeul Satului
» Dragobetele, răpus de sărbători importate şi de imitaţii
» Eleganţă de top
» Gemeni la dublu
» Poliţia pe ulei
» Carla Bruni-Kennedy
» Internetul îngraşă
» Moarte înscenată
» Beţie la înălţime
» Turism şi flăcări

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox