Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Lecţii împotriva graffiti, la clasa a IV-a
Stire din Diverse publicata in 07 Apr 2008.

Poliţiştii comunitari se întâlnesc în perioada aprilie-mai cu elevii de clasa a IV-a din Sibiu, în timpul unor cursuri interactive desfăşurate în şcoli, în campania “Spuneţi STOP vandalismului!”, transmite corespondentul ROMPRES.
Aceste măsuri vin ca reacţie la fenomenul tot mai des întâlnit al graffitiului. Aspectul a numeroase clădiri din Sibiu a fost afectat de astfel de desene, unele dintre imobile fiind recent reabilitate. Costurile ştergerii desenelor graffiti sunt foarte ridicate, de cele mai multe ori fiind necesară refacerea întregii vopsele de pe partea afectată. În plus, şi obiective istorice, a căror reabilitare este deosebit de costisitoare, sunt murdărite, fapt ce afectează valoarea lor vizuală pentru sibieni şi pentru turişti.
Poliţiştii s-au întâlnit şi în 2007 cu elevi din patru şcoli sibiene.
Pe parcursul anului trecut, ca urmare a acţiunilor specifice de identificare şi prindere a persoanelor care murdăreau cu astfel de desene pereţii clădirilor din Sibiu, agenţii Poliţiei Comunitare au surprins în flagrant zece tineri, cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani.
Amenzile pe care le riscă cei care scriu sau desenează neautorizat pe pereţii clădirilor, pe garduri sau pe obiecte de folosinţă comună în locuri publice sau care le deteriorează prin orice mijloace sunt stabilite printr-o hotărâre de consiliu local şi sunt cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei.
Primăria consideră o prioritate stoparea grafferilor, mai ales că Sibiul candidează pentru un loc pe lista patrimoniului UNESCO, având marele avantaj că a fost deja capitală culturală europeană în 2007.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Ecaterina Andronescu: În fiecare oraş să fie ridicată câte o piramidă din borduri
Stirea urmatoare: Sindicaliştii de la Dacia ies din nou în stradă »
px

Stiri Asemanatoare

» Cazan: Scorul istoric al PNL la Sibiu, datorat lui Iohannis
» Sibiu: Incendiu la Muzeul de Istorie
» Sibiu: Winter Park la Bâlea Lac
» Sibiu: Noaptea Devoratorilor de Publicitate cu Raluca Turcan
» Sibiu: Festival Naţional de Muzică Folk şi Poezie
» Sibiu: Liderul PNL face campanie anti-manele
» Sibiu: Şef de campanie cu un impresionant parc auto de miniaturi
» Sibiu: Raluca Turcan îşi inaugurează linie telefonică
» Red Bull Romaniacs începe vineri la Sibiu
» Exporturile Compa au crescut cu 20 la sută, în primul semestru


O opinie pentru "Lecţii împotriva graffiti, la clasa a IV-a"

  1. sEnOkOnE sEnOkOnE July 30th, 2008 at 7:45 am

    ce prosti….de ce sunt grafferii amendati pt ca ne coloreaza viata ??? graffiti e o arta o forma deexprimare…..si in plus grafferii n-au unde sa scrie legal decat la 3 concursuri anuale….si oricum daca sunteti si asa prosti politistilor si toti……interziceti frate magazinele de graffiti ca sa nu mai aiba de unde isi lua desteptilor :) )))


Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox