Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Minierii blocaţi în subteran riscă să ajungă după gratii
Stire din Diverse publicata in 07 Apr 2008.

Conflictul de muncă, ilegal declanşat la mina mehedinţeană Zegujani, afectează producţia de extracţie şi pune în pericol viaţa minierilor, a declarat, duminică, pentru ROMPRES, liderul Departamentului Sindical Minier Mehedinţi, Rafael Norocel Ciorăscu.
Acesta a precizat că cei nouă minieri blocaţi în subteran, la adâncimea de 60 de metri, deşi protestează în numele unui sindicat reactivat fictiv – Solidaritatea 92 – nu au dreptul să întârzie acolo, conform legislaţiei în vigoare privind securitatea muncii, mai mult de 16 ore, şi fără să urmeze procedurile legale de oficializare a protestului.
“În mod normal, aceştia trebuia, mai întâi, să prezinte o listă cu revendicări. În cazul în care conducerea Exploatării Miniere (EM) Mehedinţi refuza să dialogheze, puteau recurge la orice formă de protest prevăzută în contractul colectiv de muncă şi în Codul Muncii. În situaţia actuală protestatarii îngreunează, în subteran, munca celorlaţi minieri”, a afirmat Ciorăscu.
În acelaşi context, liderul sindical a mai precizat că iniţierea “fără temei” a acestui conflict de muncă, “care perturbă activitatea în subteran şi atentează la viaţa celorlaţi ortaci şi a siguranţei minei”, constituie o infracţiune, motiv pentru care conducerea EM Mehedinţi a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi Inspectoratul Teritorial de Muncă.
“Fapta celor nouă minieri nu poate fi tolerată de cei aproape 900 de angajaţi ai minelor din bazinul carbonifer al judeţului Mehedinţi. Din acest motiv, aceştia nu se vor solidariza cu cei care se pretind membrii unui sindicat care public nu există”, a spus Ciorăscu.
Dacă cei nouă minieri din subteranul minei Zegujani nu vor pune în practică ultimatumul dat de conducere prin care li se cere să părăsească subteranul, instituţiile de drept ale statului vor dispune măsuri corespunzătoare de scoaterea lor forţată la suprafaţă şi de sancţionare pentru fapta comisă.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Asociaţia “21 Decembrie 1989″ va protesta la CE şi CEDO
Stirea urmatoare: Ecaterina Andronescu: În fiecare oraş să fie ridicată câte o piramidă din borduri »
px

Stiri Asemanatoare

» Mehedinţi: minerii ameninţă cu blocarea magistralei CFR Bucureşti-Timişoara
» Proteste împotriva pachetului de protecţie socială propus angajaţilor Kraft România
» Proteste ale crescătorilor de taurine, în vămi
» Ungaria: Proteste ale salariaţilor din domeniul public
» Hunedoara: Peste 1.000 de oameni la funeraliile minerilor din Petrila
» Marş de protest împotriva distrugerii identităţii Capitalei
» Sindicaliştii din învăţământ îşi apără în stradă tichetele cadou
» Sindicaliştii din învăţământ vor protesta în faţa Guvernului
» Orban ar putea da în judecată firmele participante la protestul transportatorilor
» Miting al transportatorilor rutieri în Piaţa Constituţiei

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox