Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Noi înşelătorii prin telefonul mobil
Stire din Diverse publicata in 13 May 2008.

Oficiul pentru Protecţia Consumatorului (OPC) Bistriţa-Năsăud a primit, luni, o sesizare din partea unui cetăţean care primise pe telefonul mobil un mesaj prin care era anunţat că a câştigat 1.500 de euro de la firma “Adria Coca Cola”, trebuind să transmită, în schimb, codul de pe o cartelă de reîncărcare în valoare de 50 euro.
OPC a emis o atenţionare către toţi posesorii de telefoane mobile, avertizându-i că mesajul vine de la numărul de telefon 0754847951, la care “câştigătorul” trebuie să sune pentru detalii. Persoana care se foloseşte de acest număr se recomandă drept Şerban Alin, angajat al firmei “Adria Coca Cola”.
“OPC Bistriţa-Năsăud a contactat firma care produce băutura ‘Adria’ şi ni s-a confirmat că nu există firma ‘Adria Coca Cola’, băutura răcoritoare este produsă de ‘European Drinks’, care nu derulează o astfel de campanie de promovare a produselor şi nu există nici persoana care se numeşte Şerban Alin. De aceea, atenţionăm încă o dată consumatorii bistriţeni să fie atenţi atunci când primesc astfel de mesaje, deoarece nu există premii, este o înşelătorie bine instrumentată” – a declarat inspectorul adjunct al OPC, Lorica Şut.
Potrivit acesteia, compania “European Drinks” a mai primit asemenea sesizări şi din alte judeţe, motiv pentru care posesorii de telefoane mobile trebuie să fie mai precauţi când primesc mesaje prin care sunt informaţi că au câştigat premii substanţiale.
În urmă cu o săptămână, trei bistriţeni s-au prezentat la OPC pentru a reclama fapte similare, doi dintre ei fiind păgubiţi cu câte o cartelă de 20 euro.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Buzău: Băi cu zer pentru întinerire
Stirea urmatoare: România va primi 180 milioane euro printr-un program european de educaţie »
px

Stiri Asemanatoare

» Numai numerele de telefonie fixă din 10 cifre sunt valabile de azi
» iPhone 3G va fi lansat în iunie
» Românii îşi vor putea schimba operatorul de telefonie mai rapid, din 2010
» Înşelătorie în numele Crucii Roşii
» Telefonie de ultima generatie de la Alcatel si NEC
» Inca un atac al UE asupra tarifelor in roaming


2 Opnii pentru "Noi înşelătorii prin telefonul mobil"

  1. Lupei valentin Lupei valentin July 7th, 2008 at 7:48 pm

    Ma numesc Lupei Valentin si in decursul zilei de azi am fost si eu inselat de aceeasi persoana dar de pe un alt numar de telefon si anume:0747644124 chiar va rog sa incercati sa sunati si va veti lamurii caci la telefon va raspunde chiar el seban alin.Din fericire iam trimis doar o cartela de 7 euro va rog din suflet sa il prindeti pe acest infractor.

  2. Krausz Attila Krausz Attila September 13th, 2008 at 8:43 am

    Azi (13.09.2008) am primit si eu un mesaj de pe telefonul:0756480674 in care am fost anuntat ca am castigat 1800 de euro de la firma Adria European Drinks.Pe mine insa nu m-au pacalit.Inca nu am sunat sa vad “ce vor in schimb” pentru intrarea in posesia premiului.
    Acum un an am fost contactat tot asa pentru ridicarea unui premiu constand din electrocasnice,de catre un individ care se recomanda cu o voce obosita ca este de la Oringe.Pe mine nu m-au inselat dar oare cati au fugit sa cumpere o cartela si sa comunice codul de reincarcare?!
    Eu cred ca si Oringe ar trebui sa se implice prin verificarea centrelor de reincarcare electronica (nu pe cei care vind cartele de reincarcare) fiindca frauda numai din zona asta poate sa apara,cine altcineva ar putea sa valorifice acele coduri de reincarcare?!
    Krausz Attila


Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox