Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

România va primi 180 milioane euro printr-un program european de educaţie
Stire din Social publicata in 13 May 2008.

O sumă de 180 milioane de euro, din totalul de 6,97 miliarde de euro, va primi România în perioada 2007-2013 pentru Programul “Învăţare pe parcursul vieţii” (Lifelong Learning), a declarat, luni, în cadrul conferinţei “Tinerii din România faţă în faţă cu oportunităţile României Europene”, directorul Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEPP), Monica Calotă.
Potrivit acesteia, în perioada 2007-2013, la nivel european vor beneficia de programul “Lifelong Learning”, trei milioane de elevi şi trei milioane de studenţi. De asemenea, vor fi create 550.000 de plasamente prin intermediul programului “Leonardo da Vinci” până în anul 2013.
Monica Calotă a afirmat că, într-un an, 3.500 de studenţi români beneficiază de Programul “Erasmus” de învăţare în alte ţări ale Uniunii Europene.
Programul “Învăţare pe tot parcursul vieţii” (”Lifelong Learning”) este compus din Programul “Comenius” pentru învăţământ preuniversitar, “Erasmus” pentru învăţământ superior, “Leonardo da Vinci” pentru formare profesională şi “Gruntvig” pentru educaţia adulţilor.
Programul îşi propune să întărească schimburile, cooperarea şi mobilitatea între sistemele de educaţie şi formare profesională din UE, astfel încât ele să devină referenţial al calităţii în lume, a afirmat directorul ANPCDEPP.
De asemenea, obiectivul general al programului este acela de a contribui prin promovarea învăţării permanente la dezvoltarea UE ca societate avansată cu şi mai multe şi mai bune locuri de muncă şi o mare coeziune socială.
Potrivit directorului ANPCDEPP, în perioada 1996-2006 România a absorbit prin programele “Socrates” şi “Leonardo da Vinci” un buget de 93.331.934 de euro, fiind implicaţi 30.000 de elevi, 21.747 studenţi şi 6.891 de tineri.
La rândul său, directorul adjunct al ANPCDEPP, Andrei Popescu, a afirmat că din bugetul total de 885 milioane de euro alocat de UE programului “Tineret în acţiune”, România va beneficia în anul 2008 de patru milioane de euro.
“Obiectivele programului “Tineret în acţiune” sunt promovarea conceptului de cetăţenie europeană, dezvoltarea sentimentului solidarităţii şi promovarea toleranţei între tineri, întărirea înţelegerii reciproce între tinerii din diferitele ţări, promovarea cooperării europene în domeniul tineretului”, a mai spus Popescu.
Prezent la conferinţă, parlamentarul european Ramona Mănescu (PNL) a afirmat că tinerii trebuie implicaţi în procesul de decizie, întrucât organizaţiile pe care le reprezintă au cea mai bună expertiză în acest domeniu. Ramona Mănescu i-a sfătuit pe tinerii prezenţi la întâlnire să acceseze fonduri.
Europarlamentarul a spus că tinerii trebuie să se informeze despre programele de finanţare, să se intereseze ce trebuie făcut pentru a derula aceste programe şi să fie pregătiţi pentru procesul de mobilitate.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Noi înşelătorii prin telefonul mobil
Stirea urmatoare: România vrea relansarea relaţiilor economice şi politice cu Kuweit »
px

Stiri Asemanatoare

» Trei sferturi dintre absolvenţii de gimnaziu repartizaţi la licee, în prima etapă
» Şapte profesori din zece preferă să predea cu ajutorul calculatorului
» Elevii intră în vacanţa mare
» Tabere gratuite pentru 7.700 de studenţi în această vară
» Agenţie de credite pentru studenţi până la 1 octombrie
» Mai mult de un sfert dintre elevi au picat teza unică la română
» Părinţii nu sunt obligaţi să dea bani pentru modernizarea şi întreţinerea clasei
» Un sfert dintre elevi au luat sub 5 la teza la română
» 250 de şcoli şi licee participă la Programul “Young Energy”
» Profesorii consideră că reformele succesive din educaţie au bulversat sistemul

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox