Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Schi în cele mai bune condiţii, în Straja şi Parâng
Stire din Diverse publicata in 09 Feb 2008.

Turiştii care vor alege, la acest sfârşit de săptămână, staţiunile montane Straja şi Parâng, din Valea Jiului, se vor bucura de condiţii excepţionale de schi, în cele două zone turistice fiind aşteptaţi peste 5.000 de iubitori ai sporturilor de iarnă, transmite corespondentul ROMPRES.
În Parâng, stratul de zăpadă măsoară 60 de centimetri iar pârtiile au fost bătute cu ratracul.
“Ninsoarea proaspătă, de aproximativ 15 centimetri, a fost bătută cu ratracul chiar în timpul nopţii de joi spre vineri. Pârtiile sunt aranjate, arată superb şi este o reală plăcere să schiezi” – a declarat şeful Salvamont Petroşani, Dumitru Bârlida.
Aproape toate locurile de cazare din staţiunea Parâng au fost rezervate, dar turiştii se pot adresa şi pensiunilor din zona Petroşani pentru o cameră liberă.
Accesul în staţiune se poate face doar cu telescaunul, din Petroşani, drumul fiind impracticabil din cauza zăpezii mari. De altfel, salvamontiştii recomandă turiştilor să lase maşinile în parcările de la staţia de plecare a telescaunului sau la Cabana Rusu, ambele perimetre fiind păzite.
Zăpada este foarte bună pentru schi şi în staţiunea învecinată, Straja, din Masivul Vâlcan. Stratul de zăpadă pe pârtii măsoară 75 de centimetri, instalaţiile de transport pe cablu funcţionează iar numărul de turişti a început să crească încă de vineri.
“Ne aşteptăm la un număr foarte mare de turişti, mai ales că este vreme frumoasă. Le recomandăm tuturor să evite să urce în staţiune cu maşina, deoarece pot apărea blocaje rutiere. Maşinile se pot lăsa în parcările special amenajate şi păzite” – a afirmat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Hunedoara, sublocotenent Nicolae Răducu.
În staţiunea Straja se poate ajunge, în condiţii bune, cu telescaunul, din oraşul Lupeni.
Turiştii care au probleme se pot adresa atât echipelor Salvamont, cât şi posturilor de jandarmi montani care funcţionează, în regim de permanenţă, în ambele staţiuni.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Şedinţe de consiliere pentru vânzătorii de legume şi fructe
Stirea urmatoare: Rossignol şi Amer Sports, invitate să îşi mute producţia în judeţul Covasna »
px

Stiri Asemanatoare

» Turism şi flăcări
» Turismul românesc, în noul brand al României
» Pârtiile de schi pot fi amenajate fără taxa de scoatere din fondul forestier
» A scăzut numărul turiştilor în hotelurile bucureştene
» Turişti puţini şi preţuri mari pe litoralul românesc
» Criza a ajuns la Albena: cu 10% mai puţini turişti
» Turism spaţial la doar 95.000 de dolari
» Eleganţă de top
» Gemeni la dublu
» Poliţia pe ulei

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox