Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Veterinarii au cerut ajutorul vânătorilor, de teama vulpilor turbate
Stire din Diverse publicata in 30 Jan 2008.

Medicii veterinari din judeţul Sibiu au cerut ajutorul vânătorilor şi al pădurarilor, după ce, marţi, a fost depistat într-un sat sibian, cel de-al 12-lea caz de rabie la vulpe din ultimele două luni, număr record pentru ultimii ani în zonă, transmite corespondentul ROMPRES.
“Ţinem situaţia sun control, dar am avut prea multe focare în perioada asta, de aceea am făcut intervenţii la Direcţia Silvică şi la Asociaţia Vânătorilor să se ia măsuri. Am avut zone cu rabie în toate zonele judeţului. Este ceva exagerat”, a declarat, miercuri, pentru ROMPRES Ioan Penţea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV).
Acesta a anunţat că vulpea cu rabie depistată în curtea unui sibian din localitatea Nochrich a fost ucisă chiar de acesta, în timp ce îi ataca două păsări şi câinele. Viorel Ţârlea a reuşit să omoare vulpea bolnavă, însă nu şi-a mai putut salva cele trei animale atacate.
“Păsările au fost eutanasiate şi incinerate la laborator şi câinele a fost şi el eutanasiat. În zonă vaccinările sunt pe final, după ce le-am început în decembrie, acolo au fost vaccinaţi antirabic 1.200 de câini. Totuşi, medicul veterinar supraveghează animalele”, a adăugat purtătorul de cuvânt a DSV.
În ultimele două luni, medicii de la DSV Sibiu au examinat 17 vulpi, din care 11 au fost diagnosticate cu rabie. După ce în luna decembrie, în judeţul Sibiu au fost depistate 3 focare de rabie, de la începutul acestei luni medicii veterinari au prins 8 vulpi bolnave.
Rabia, cunoscută şi sub numele de turbare, este o boală mortală provocată de o infecţie, mai ales la animale, dar poate fi transmisă şi la om.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete:

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Ianas Radu îi îndeamnă pe gameri să depună reclamaţie la OPC
Stirea urmatoare: Barjă ucraineană, răsturnată pe malul românesc al Dunării »
px

Random Posts

» Romulus Nicolae Mailat, condamnat la 29 de ani de închisoare
» Tranzacţie imobiliară record
» Dâmboviţa: Minor, prins că a votat
» Madonna mănâncă somon, pentru a părea cu 12 ani mai tânără
» Revelionul înseamnă ‘veghe’
» Marius Nicoară (PNL): PNL Cluj optează pentru sprijinirea lui Geoană
» Vor face sex de cinci ori pe zi
» Ambasadorul României la Madrid: Să alegem cu înţelepciune
» Tudor Giurgiu, premiat la Festivalul Internaţional de Film de la Roma
» Andreea Bănică nu mai iese din casă

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox