Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Continuarea grevei este ilegală, spun administratorii Automobile Dacia
Stire din Social publicata in 29 Mar 2008.

Participarea la greva generală de la S.C. Automobile Dacia este sub 50% şi, prin urmare, continuarea grevei este ilegală, au afirmat vineri administratorii societăţii, transmite corespondentul ROMPRES.
Conform datelor prezentate directorul de comunicare al societăţii, Liviu Ion, din cei 5.652 de salariaţi prezenţi vineri dimineaţă pe platforma de la Mioveni, doar 2.368 s-au declarat în grevă, ceea ce ar reprezenta o participare la protest de 41,9%.
Conform directorului juridic, Mihai Acsinte, sindicatele nu au depus încă la Tribunalul Argeş listele cu semnături pentru grevă, deşi instanţa a stabilit ca termen limită ziua de joi, 27 martie, situaţie care ar demonstra faptul că protestul nu are susţinerea scontată.
“Faţă de afirmaţiile sindicatelor,cum că sunt cel puţin 7.600 de salariaţi care au semnat pentru declanşarea grevei, vă putem spune că în urma pontajului realizat în ultima zi completă, cu trei schimburi, numărul de participanţi la grevă este de circa 3.500 de salariaţi. Potrivit legii, în situaţia în care după declararea grevei, jumătate dintre salariaţii care au hotărât declanşarea grevei renunţă, aceasta încetează de drept. Prin urmare, ne aflăm în situaţia în care greva continuă în mod nelegal”, a declarat Mihai Acsinte.
Reprezentanţii administraţiei au prezentat din nou vineri, într-o conferinţă de presă, motivele acţiunii intentate la Tribunalul Argeş pentru încetarea grevei generale, la cele cinci motive formulate iniţial adăugându-se între timp alte trei.
Acsinte a reluat şi celelalte motive pentru care administraţia a solicitat în justiţie încetarea grevei, respectiv prezentarea de către sindicate a unor revendicări prin a căror soluţionare s-ar încălca norme legale, purtarea negocierilor doar în privinţa salariilor, neglijându-se celelalte capitole ale contractului colectiv de muncă, premeditarea declanşării protestului sindical, cererea de transformare a unor contracte de muncă pe perioadă determinată în contracte pe perioadă nedeterminată, solicitarea participării salariaţilor la profit, deşi societatea nu are încă această posibilitate legală şi solicitarea vânzării către salariaţi, cu o reducere de 15%, a unor autoturisme care nu sunt produse sau comercializate de S.C. Autoturisme Dacia.
Directorul juridic a mai spus că se aşteaptă ca pe 2 aprilie, Tribunalul Argeş să se pronunţe pentru încetarea grevei, “o nouă amânare fiind în dezavantajul ambelor părţi”.
O nouă rundă de negocieri dintre administraţia şi sindicaliştii de la S.C.Automobile Dacia, desfăşurată vineri, s-a încheiat cu un eşec, reprezentanţii greviştilor afirmând că oferta nu conţinea nimic nou faţă de cele anterioare.
Liderul sindical Nicolae Pavelescu a declarat că greva generală, ajunsă în a cincea zi, va continua până la soluţionarea tuturor revendicărilor.
Sindicaliştii de la Automobile Dacia au intrat în grevă generală luni, la ora 7,00, pe durată nedeterminată, încheierea protestului fiind condiţionată de acceptarea de către patronatul francez a solicitărilor formulate de salariaţi.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Părinţii trebuie acorde atenţie stilului de viaţă al copiilor
Stirea urmatoare: Concurs de proiecte pentru reabilitarea Ştrandului Tineretului »
px

Stiri Asemanatoare

» Sindicaliştii de la Dacia ies din nou în stradă
» Sindicaliştii de la Dacia au intrat în grevă generală
» Greva de la Dacia s-a încheiat fără incidente majore
» Sindicatele miniere ameninţă cu greva generală
» Grevă generală la fabrica de bere din Blaj
» Grevă generală la Dacia
» Preşedintele sindicatelor din cercetare, în greva foamei în faţa Palatului Cotroceni
» Zeci de mii de funcţionari publici au întrerupt lucrul
» Grevă japoneză a funcţionarilor publici
» Dacia: 3,5 milioane de maşini în 41 de ani

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox