Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Sindicaliştii de la Dacia au intrat în grevă generală
Stire din Social publicata in 24 Mar 2008.

Sindicaliştii de la Automobile Dacia au intrat în grevă generală luni, la ora 7,00, pe durată nedeterminată, încheierea protestului fiind condiţionată de acceptarea de către patronatul francez a solicitărilor formulate de salariaţi, au anunţat liderii sindicali, transmite corespondentul ROMPRES.
Oferta de majorare salarială înaintată de patronat a fost considerată insuficientă de reprezentanţii sindicatelor, care solicitaseră o sumă de patru ori mai mare.
Reprezentanţii patronatului de la Automobile Dacia condiţionează menţinerea ofertei de creştere cu 12 la sută a salariului de bază, avansată la ultima rundă de negocieri cu sindicatele, de anularea grevei generale.
Serviciul de relaţii cu presa al societăţii a anunţat, vineri, printr-un comunicat, că oferta este valabilă “doar în cazul unui acord pentru încheierea contractului colectiv de muncă pe 2008 până duminică, 23 martie”.
“Dacă are loc greva generală, administraţia îşi retrage oferta. Greva nu aduce obligatoriu avantaje suplimentare, ci dimpotrivă, reprezintă un risc crescut pentru toate părţile implicate. Administraţia Dacia rămâne deschisă negocierilor”, se arată în comunicat.
Conducerea societăţii susţine că a făcut “o ofertă salarială serioasă şi realistă, care ţine cont de evoluţia economiei româneşti”.
“Administraţia a propus o creştere de 12 la sută a salariului de bază, asigurând un prag minim de 144 lei brut pentru muncitori. Creşterea se traduce printr-un procent de +18,5 la sută pentru un salariu de bază brut de 778 lei. La această creştere se adaugă o primă pentru rezultatele anului 2007, echivalentă cu un salariu de bază individual, acordată într-o singură tranşă. Această primă va fi de minimum 1.020 lei brut”, se precizează în comunicat.
Potrivit reprezentanţilor patronatului, solicitările sindicaliştilor de creşteri salariale în sumă fixă sunt nerealiste şi “împiedică o apreciere corectă a muncii salariaţilor şi o recompensare a performanţei individuale”.
“Salariul mediu brut total realizat la ”Dacia” în anul 2007 a fost de 1896 lei. Comparativ, în baza datelor oficiale furnizate de Comisia Naţională de Statistică, în aceeaşi perioadă, salariile medii brute au fost de 1410 lei la nivelul economiei naţionale, 1312 lei în industrie şi 1532 de lei în industria mijloacelor de transport rutier”, conform comunicatului transmis de serviciul de relaţii cu presa al societăţii.
Peste 4.000 de angajaţi de la Automobile Dacia din Mioveni au participat, pe 14 martie, la o grevă de avertisment, în urma eşuării negocierilor salariale purtate cu patronatul.
Ultima grevă generală la Automobile Dacia a avut loc în anul 2002, când s-a încheiat după trei zile.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Liga 1 a devenit un ospiciu
Stirea urmatoare: Colegiul Naţional pentru Afaceri Interne s-ar putea înfiinţa în toamnă »
px

Stiri Asemanatoare

» Sindicaliştii de la Dacia ies din nou în stradă
» Continuarea grevei este ilegală, spun administratorii Automobile Dacia
» Greva de la Dacia s-a încheiat fără incidente majore
» Sindicatele miniere ameninţă cu greva generală
» Grevă generală la fabrica de bere din Blaj
» Grevă generală la Dacia
» Preşedintele sindicatelor din cercetare, în greva foamei în faţa Palatului Cotroceni
» Zeci de mii de funcţionari publici au întrerupt lucrul
» Grevă japoneză a funcţionarilor publici
» Dacia: 3,5 milioane de maşini în 41 de ani

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox