Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Grevă generală la fabrica de bere din Blaj
Stire din Social publicata in 24 Mar 2008.

Angajaţii fabricii de bere din municipiul Blaj au intrat, luni, în grevă generală, în urma eşuării negocierilor purtate între sindicalişti şi patronat, transmite corespondentul ROMPRES.
După ce, pe 12 şi 13 martie s-au aflat în grevă japoneză, iar pe 14 martie au întrerupt lucrul timp de două ore, sindicaliştii de la fabrica de bere din Blaj au intrat, luni, în grevă generală.
Salariaţii au venit la serviciu, dar stau în curtea fabricii şi nu desfăşoară nicio activitate lucrativă, cu excepţia a circa 20 dintre ei care asigură fluxul tehnologic în punctele de lucru în care oprirea utilajelor ar putea reprezenta un risc.
Potrivit liderului Sindicatului Liber Bergenbier, Iulian Varga, au intrat în grevă generală circa 160 dintre angajaţi, restul asigurând funcţionarea utilajelor care ar putea provoca pagube mari în cazul opririi acestora sau ar putea reprezenta un pericol prin deversarea accidentală a unor substanţe.
Muncitorii cer reducerea diferenţierilor pe grila de salarizare pe aceleaşi categorii de meserii între punctele de lucru ale companiei In Bev România.
Sindicaliştii susţin că un muncitor calificat de la fabrica din Blaj primeşte mai puţini bani decât un muncitor necalificat angajat la punctul de lucru din Ploieşti al companiei.
O altă solicitare este legată de majorarea salarială cu 18 %, respectiv de acordarea unui pachet de salarii compensatorii.
Greviştii mai cer constituirea unei comisii speciale care să negocieze cu ei revendicările salariale.
Iulian Varga susţine că sindicatul va depune o plângere penală împotriva conducerii companiei pe care greviştii o acuză că ar fi vrut să înregistreze ilegal un acord care modifică unele articole din contractul colectiv de muncă negociat.
Modificările se refereau la reducerea salariului minim cu 200 de lei, reducerea primei de vacanţă şi la pauza de masă. Patronatul mai este acuzat şi de încercarea de a scinda sindicatul.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Militarul căzut în Afganistan, cetăţean de onoare al Galaţiului
Stirea urmatoare: Cartuşe în mobilă adusă din Germania »
px

Stiri Asemanatoare

» Sindicatele miniere ameninţă cu greva generală
» Sindicaliştii de la Dacia ies din nou în stradă
» Continuarea grevei este ilegală, spun administratorii Automobile Dacia
» Sindicaliştii de la Dacia au intrat în grevă generală
» Greva de la Dacia s-a încheiat fără incidente majore
» Preşedintele sindicatelor din cercetare, în greva foamei în faţa Palatului Cotroceni
» Zeci de mii de funcţionari publici au întrerupt lucrul
» Grevă japoneză a funcţionarilor publici
» Alba: Cercetat pentru oferirea de alimente, în scop electoral
» Greve şi manifestaţii în toată Franţa

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox