Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Militarul căzut în Afganistan, cetăţean de onoare al Galaţiului
Stire din Diverse publicata in 24 Mar 2008.

Primarul oraşului Galaţi, Dumitru Nicolae, a anunţat, luni, că sublocotenentul postmortem Ionuţ Cosmin Sandu, căzut la datorie în timpul unei misiuni în Afganistan, va deveni “Cetăţean de onoare” al acestui municipiu, iar familia lui va primi casă, transmite corespondentul ROMPRES.
Dumitru Nicolae a precizat că prin acest gest a răspuns iniţiativei Societăţii Jurnaliştilor Dunărea de Jos, care i-a cerut public acordarea titlului de “Cetăţean de onoare” al municipiului Galaţi pentru eroul din Afganistan, urmând ca, marţi seara, după funeralii, să convoace o şedinţă specială a Consiliului Local Municipal.
Primarul a mai spus că familia militarului va primi un apartament, cu două camere şi 81 mp, care va fi gata până la 31 decembrie 2008, într-un cvartal nou din centrul oraşului. Municipalitatea va achita 50% din costul locuinţei, de 60.000 euro, iar firma constructoare, Vega SA, cealaltă jumătate.
“Ionuţ Cosmin Sandu este al nostru şi îl revendicăm. El a dorit să-şi facă rost de bani ca să-şi facă o casă. El a ştiut la ce se duce şi ce se poate întâmpla, dar a riscat totul pentru a avea o casă. Casă are acum, dar el nu mai este,” a spus edilul.
“Am vrut şi noi să contribuim în mică măsură la alinarea durerii familiei. Apartamentul va fi dat la cheie la sfârşitul anului. Sigur, familia va avea casă, dar eroul nostru nu mai este,” a declarat Constantin Istrate, patron Vega SA.
Trupul neînsufleţit al militarului este depus la Biserica Sf. Dumitru din Galaţi, iar înmormântarea va avea loc marţi, în Careul Eroilor din cimitirul Eternitatea.
Fruntaşul Ionuţ Cosmin Sandu, 29 ani, a decedat joi, în timpul unei misiuni de patrulare în provincia Zabul, la nord de Qalat, după ce autovehiculul militar în care se afla împreună cu alţi trei camarazi a trecut peste o mină artizanală.
În explozie a mai fost rănit, la piciorul stâng, caporalul Silviu Atanasiu, 26 ani, care a fost evacuat de urgenţă la spitalul din baza Langman.
Cei doi se aflau la a doua misiune în Afganistan.
Pe 12 martie, alţi trei militari gălăţeni din Batalionul 300 Infanterie “Sfântul Andrei”, dislocat în Afganistan, au fost răniţi în apropiere de Kandahar, într-o misiune de patrulare pe autostrada Qalat-Kandahar, după ce transportorul amfibiu blindat în care se aflau a trecut tot peste un dispozitiv exploziv.
La începutul lunii ianuarie, 480 de militari, printre care şi şapte femei, din Batalionul 300 Infanterie “Sfântul Andrei” din Galaţi au plecat într-o nouă misiune în Afganistan.
Camarazii din Batalionul 33 Vânători de Munte din Curtea de Argeş le-au predat ştafeta misiunilor pe care militarii români le execută ca parte a Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate în Afganistan (ISAF).
Misiunea este programată pentru şase luni, în perioada ianuarie-iulie 2008, infanteriştii gălăţeni fiind dislocaţi la Zabul (una dintre principalele provincii ale Afganistanului), sub comanda lt.col. Adrian Soci.
Jumătate din militarii aflaţi în prezent în Afganistan au participat şi la misiunea din 2005, organizată în cadrul “Enduring Freedom VI”.
În 2005, unul dintre militarii gălăţeni – sublocotenentul post-mortem Narcis Şonei – a căzut la datorie.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Patron muşcat de gât de un interlop
Stirea urmatoare: Grevă generală la fabrica de bere din Blaj »
px

Stiri Asemanatoare

» Galaţi: Nervi şi leşinuri la coadă la BEJ
» Galaţi: Nervi şi leşinuri la coadă la BEJ
» Galaţi: Furtună pe Dunăre
» Militar român rănit în Afganistan
» Galaţi: 4.000 de persoane, concediate
» Galaţi: Membru al unei secţii de votare, decedat
» Galaţi: Incidente electorale
» Galaţi: Birou electoral mobil pentru doi candidaţi PD-L
» Un pilot militar – primul chinez care va ieşi în spaţiu
» Aeroportul din Herat, Afganistan, închis în urma unui atac cu rachete

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox