Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

21 martie, predarea acţiunilor către Ford
Stire din Economie publicata in 16 Mar 2008.

Preşedintele Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu, s-a declarat, duminică, la Alba Iulia, încrezător că, vineri, 21 martie, la Craiova, va putea fi marcată intrarea firmei Ford ca acţionar la societatea “Automobile”, transmite corespondentul ROMPRES.
Teodor Atanasiu a spus că nu crede că ar fi o problemă ca, până miercuri, să nu fie semnate toate acordurile cu instituţiile locale şi judeţene, astfel încât să fie îndeplinite toate condiţiile necesare intrării în vigoare a contractului.
Şeful AVAS a subliniat că acordurile respective au fost deja antamate, iar în această săptămână ele vor fi semnate.
“Practic, mai sunt câteva zile până la predarea acţiunilor statului român către firma Ford şi începerea activităţii acesteia la Craiova. Dacă a fost foarte greu drumul de parcurs de la semnarea contractului şi până la îndeplinirea tuturor condiţiilor precedente intrării în vigoare a acestui contract, am ajuns la capăt, când Ford va putea să preia pachetul majoritar de acţiuni pe care statul român îl deţine şi să facă plata pentru pachetul de acţiuni conform contractului şi apoi să înceapă programul de investiţii de la Craiova”, a conchis preşedintele AVAS.
Anul trecut, Ford Europe, divizia europeană a celui de-al treilea mare producător mondial de autovehicule Ford Motor Co., a cumpărat de la statul român, reprezentat de AVAS, 72,4 la sută dintre acţiunile Automobile Craiova pentru 57 de milioane de euro, respectiv 4,15 euro/acţiune.
Ford s-a angajat să dubleze numărul angajaţilor de la Craiova, de la 3.900, în prezent, la 7.000 – 9.000 de persoane, şi să investească un miliard de euro în România până în 2011.
În urmă cu aproape trei săptămâni, Comisia Europeană a cerut autorităţilor române să recupereze circa 27 de milioane de euro acordate companiei Ford la privatizarea Fabricii de Automobile Craiova, sumă considerată un ajutor de stat ilegal.
În octombrie 2006, Comisia Europeană a anunţat că deschide o investigaţie aprofundată privind un potenţial ajutor pentru privatizarea uzinei Automobile Craiova, cerând autorităţilor de la Bucureşti să suspende orice acordare de ajutoare de stat care nu au fost în prealabil notificate Bruxelles-ului. Procedura formală de investigaţie fusese deschisă în temeiul normelor în materie de ajutor de stat din Tratatul CE.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Sorin Oprescu ar putea candida la Primăria Capitalei ca independent
Stirea urmatoare: Marinescu vrea să-l exproprieze pe Constanda şi de Satul Francez »
px

Stiri Asemanatoare

» Directorul economic al Transgaz a vândut ultimele acţiuni deţinute la companie, pentru 200. …
» Acţiunile SIF-urilor au scăzut cu 1,18 la sută
» Ford şi Dacia turează motoarele
» Prefectul Silviu Dumitru susţine fără nici un dubiu că Ford va veni la Craiova
» Retailerii mută războiul pe terenul mărcilor proprii
» A scăzut numărul turiştilor în hotelurile bucureştene
» Cum te asiguri că nu pierzi banii de avans
» România câştigă forţă
» Mediu de afaceri mai bun în Botswana decât în România
» Petrolul şi gazele câştigate la Haga vor fi scoase la licitaţie în luna octombrie

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox