Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Marinescu vrea să-l exproprieze pe Constanda şi de Satul Francez
Stire din Politica publicata in 16 Mar 2008.

Senatorul PC Marius Marinescu a declarat, duminică, la un miting, că va face un amendament la legea care prevede exproprierea omului de afaceri Costică Constanda de parcul Bordei, astfel încât actul normativ să se aplice şi în cazul Satului Francez.
Vicepreşedintele conservator a mai afirmat, la mitingul desfăşurat în faţa parcului Bordei, că iniţiativele PC mai urmăresc declararea parcurilor, grădinile zoologice şi botanice, bazelor sportive şi de agrement “obiective de utilitate publică, de interes naţional”, precum şi interzicerea construcţiilor pe spaţiile verzi.
“Constanda nu a fost niciodată proprietar în Satul Francez. Ca atare, considerăm anormal acest schimb de terenuri. Voi iniţia un amendament la proiectul de lege care prevede exproprierea lui Constanda de Parcul Bordei, astfel încât acesta să fie expropriat şi de Satul Francez. Satul Francez produce bani pentru bucureşteni şi nu e normal ca acesta să devină proprietatea lui Constanda. Tot prin această iniţiativă îl vom expropria pe Constanda de cei 5.000 de metri pătraţi pe care îi mai are în Parcul Bordei”, a declarat vicepreşedintele conservator.
Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a declarat, sâmbătă, la Realitatea TV, că Parcul Bordei a revenit municipalităţii, ca urmare a unui schimb de terenuri realizat cu omul de afaceri Costică Constanda, care a primit un lot în parcul Francez.
“Miza era miliardul de euro (preţul estimat al Parcului Bordei-n.r.). Nu au vrut să piardă această sumă. Videanu a venit de pe Coasta de Azur să semneze schimbul, de frica iniţiativei PC, care, luni, urmează să fie votată de Senat”, a precizat Marinescu.
Senatorul susţine că exproprierea lui Constanda se poate face oferindu-i omului de afaceri acţiuni la Fondul Proprietatea, în schimbul terenurilor.
“Potrivit iniţiativelor legislative ale PC, vrem exproprierea lui Constanda şi de Parcul Bordei, şi de Satul Francez şi să-i dăm în schimb acţiuni la Fondul Proprietatea, pentru că peste 200.000 de oameni au primit acţiuni la Fondul Proprietatea. Oricum, Constanda mai are 5.000 mp în Bordei şi vrem să-l expropriem şi de aceştia”, a spus Marinescu.
La rândul său, candidatul conservator la Primăria Capitalei, Codrin Ştefănescu, a declarat că Adriean Videanu s-ar fi grăbit să realizeze schimbul de teama manifestaţiei PC pentru protejarea Parcului Bordei.
“Aşa acum le-a fost frică şi au venit pe furiş şi au semnat acest contract de schimb, le-a fost frică de iniţiativa noastră şi de marea bătălie”, a spus Ştefănescu.
La rândul său, preşedintele filialei PC Bucureşti, Cristian Popescu Piedone, a spus că membrii organizaţiei vor merge, luni, la Senat, pentru a susţine amendamentul lui Marinescu.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « 21 martie, predarea acţiunilor către Ford
Stirea urmatoare: Boc: N-am crezut niciodată că Tăriceanu va sta la masă cu Iliescu şi Năstase »
px

Stiri Asemanatoare

» Parcurile şi grădinile zoologice, declarate de utilitate publică
» Spaţiile verzi proprietate privată ar putea fi expropriate
» În România nu există tradiţie democratică
» Criză politică în Kuweit
» Nouă grupare politică anti-UE în Cehia
» Radovan Karadzici a fost arestat
» Elena Băsescu nu mai candidează
» ALEGERI FĂRĂ ION ILIESCU
» Ministerul Transporturilor a solicitat 600 milioane de euro la rectificarea bugetară
» Năstase: Grupul de la Cluj nu a făcut bine că a demisionat

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox