Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Cereale si fructe de contrabands confiscate
Stire din Economie publicata in 25 Jan 2008.

Comisarii Gărzii Financiare Arad au confiscat în această săptămână 68 tone de porumb şi 6,5 tone de mere, marfă fără documente, care provenea din spaţiul comunitar, transmite corespondentul ROMPRES.
“Pentru combaterea contrabandei cu diferite mărfuri din spaţiul comunitar, comisarii Gărzii, împreună cu reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale a Vămilor, supraveghează permanent intrările în ţară, efectuând controale amănunţite asupra tuturor autovehiculelor care transportă mărfuri cu grad de risc ridicat de contrabandă”, a precizat comisar şef Sorin Cirţi.
Comisarul şef al Gărzii de Mediu Arad, Sorin Cirţi, a precizat vineri că porumbul a fost descoperit într-un depozit clandestin din comuna arădeană Şimand, în vreme ce merele au fost depistate în urma controalelor de rutină efectuate în trafic, în apropierea Punctelor de Trecere a Frontierei.
Potrivit acestuia, în urma unui asemenea control a fost oprit un autocamion care transporta 6,5 tone de mere provenind din Ungaria. Cum şoferul camionului nu a putut să prezinte documente de achiziţie pentru întreaga cantitate de fructe, comisarii au procedat la confiscarea merelor evaluate la peste 25.000 de lei.
Porumbul confiscat la Şimand şi evaluat la aproape 70.000 de lei, provenea de asemenea din Uniunea Europeană şi urma să ajungă la o firmă din judeţul Dolj.
“În privinţa contrabandei cu cereale, lucrurile sunt mai delicate deoarece, în mod uzual, marfa este adusă în ţară de o firmă fantomă, ulterior marfa fiind vândută cu acte în regulă unui cumpărător de bună credinţă, cum se pare că este şi firma doljeană”, a adăugat comisarul şef Sorin Cirţi.

Sursa: ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Fonduri pentru extinderea programului ‘Cornul si laptele’
Stirea urmatoare: Harghita: Depozit subteran ilegal de deseuri petroliere »
px

Stiri Asemanatoare

» Arad: Social-democraţii şi liberalii agrează ideea unui viitor parteneriat politic
» Retailerii mută războiul pe terenul mărcilor proprii
» A scăzut numărul turiştilor în hotelurile bucureştene
» Cum te asiguri că nu pierzi banii de avans
» România câştigă forţă
» Mediu de afaceri mai bun în Botswana decât în România
» Petrolul şi gazele câştigate la Haga vor fi scoase la licitaţie în luna octombrie
» Adio subvenţii la motorină, carne de porc şi pasăre!
» Comerţul extern al României, în cădere liberă
» Jumătate dintre români trăiesc de azi pe mâine

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox